Zaterdag start dé wandeltocht voor Limburg in Valkenburg.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Zaterdag start dé wandeltocht voor Limburg in Valkenburg.

Vanaf kasteel Oost: ‘Loop met je dokter’ voor minder hart- en vaatziekten.In Valkenburg staan zaterdag 1 oktober ruim 200 Limburgers aan de start van ‘Loop met je dokter’. Zij strijden samen voor Limburg. Voor een Limburg waar minder hart- en vaatziekten voorkomen en waar álle jongeren leren reanimeren.

Om 12.00 uur verzamelen de wandelaars zich bij Kasteel Oost in Valkenburg. Daar worden ze opgewacht door een arts van het Maastricht UMC+, de aanvoerder van hun wandelteam. De wandeltocht, waar ook hartpatiënten aan meedoen die weken hebben getraind, start om 13.00 uur en brengt de teams door de natuurrijke omgeving van Valkenburg.
De hele middag zijn er bij Kasteel Oost feestelijke activiteiten, van muziek tot demonstraties. Burgemeesters Martin Eurlings geeft om 13.00 uur het startschot voor de tocht en wandelt ook mee, net als zijn zoons. Tijdens de wandeling gaan de activiteiten voor bezoekers door, zij kunnen bijvoorbeeld hun fitheid testen en zelf een gezonde smoothie maken.
Minder hartinfarcten in Limburg
Vanaf 14.30 uur komen de wandelaars over de finish, toegejuicht door het publiek. Om 15.30 uur wordt de totale opbrengst voor hart- en vaatziekten bekend gemaakt. Alle deelnemers haalden de afgelopen maanden sponsorgeld op. Dat wordt geïnvesteerd in projecten van het Maastricht UMC+, zoals reanimatieonderwijs, onderzoek en leefstijlbegeleiding. Belangrijk, want in Limburg komen nog altijd meer hartinfarcten voor dan in andere provincies.

← Vorig bericht

Jan Vermeer wordt nieuw VVD-raadslid.

Extra onderhoudskosten voor de Polfermolen.

Volgend bericht →