Zeer weinig winkelleegstand in Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Politiek » Zeer weinig winkelleegstand in Valkenburg

Wethouder Jan Vermeer (VVD-Economie) maakte dinsdag bekend dat een onderzoek van onderzoeksbureau ETIL uitwijst dat Valkenburg aan de Geul bijna geen leegstand kent. “De cijfers wijzen uit dat Valkenburg aan de Geul na de gemeente Mook en Middelaar maar 4,2% winkelleegstand heeft”, aldus de wethouder. “Dat zijn mooie cijfers als je bedenkt dat we net uit de economische crisis komen en de werkzaamheden aan het nieuwe winkelhart Aan de Kei nog een half jaar duren. Van te voren hadden wij en alle ondernemers dit niet verwacht. Laat één ding duidelijk zijn: veel ondernemers in het centrum hebben geleden onder de riolerings- en verbouwingswerkzaamheden, maar ook onder de economische crisis”.
In deze ‘ranglijst van ETIL’ staat Valkenburg aan de Geul 32ste van 33 gemeenten. Stein en Bergen staan net onder Valkenburg aan de Geul met een leegstand van resp. 4,7 en 4,8%. Grote plaatsen als Maastricht (10%), Heerlen (12,9%) en Sittard-Geleen (15,6%) scoren veel slechter.
Slechts scorende gemeente is Onderbanken met 22,2% winkelleegstand. In vierkante meters uitgedrukt is dat 39870m2. Ter vergelijking met Valkenburg aan de Geul waar 710m2 leeg staat. “Dat is 1 ½ voetbalveld”, rekent wethouder Vermeer voor.
Tijdens een presentatie voor de commissie EFTR werd onlangs bekend gemaakt dat de gemeente samen met een vertegenwoordiger van Hurks BV (de eigenaar van Aan de Kei), een vertegenwoordiger van het Bedrijfschap Detailhandel, een vertegenwoordiger van de ondernemersvereniging V.O.C. samen de Branche Advies Commissie vormen. Deze commissie begeleid de commerciële invulling van Aan de Kei en daarnaast de integraliteit van het gehele centrum. De B.A.C. houdt gesprekken met geïnteresseerde ondernemers die een vestiging van hun winkel in het Valkenburgse centrum willen starten. “Het nieuwe winkelcentrum is nog lang niet vol”, zei Bart Mennens, de gemeentelijk vertegenwoordiger van de BAC tijdens de presentatie. “De BAC wil een unieke mix tot stand brengen tussen detailhandel en horeca. De uiteindelijke verantwoordelijkheid van de invulling van winkels ligt bij Hurks BV”.
Klik op de link om het gehele onderzoek van ETIL in te zien.
https://tvvalkenburg.tv/wp-content/uploads/2015/10/ETIL-winkelmonitor-limburg-2012.pdf

← Vorig bericht

Frans Erens is nieuwe CDA-voorzitter

Gemeente trekt zich terug in het stadhuis

Volgend bericht →