Zeg het met – goed bewaterde – bloemen !

Voorpagina » Toerisme » Zeg het met – goed bewaterde – bloemen !
De proef in 2017 met bloemtorens in het centrum van Valkenburg krijgt een vervolg: 5 jaar lang en dan ook nog het hele jaar door. Kosten voor dit 5-jaren project: € 100.000,=. Bijeen te brengen door de gemeente (€ 50.000,=) en ruim 70 ondernemers.  Ook de RABO-bank en Ruijters Vastgoed leveren een bijdrage.
Alles wordt contractueel vastgelegd. Daarbij valt op dat de gemeente het watermannetje speelt. Namelijk tijdens de reguliere gemeentelijke bloembakken-bewateringsrondes. Lukt dat bij deze normale rondes niet, dan moet het bewateren door de ondernemers worden opgepakt. Verder moeten de ondernemers ondermeer zorgen voor een door de gemeente gewenst geachte beeldkwaliteit bij aanschaf en plaatsing van de bloembakken. Ook moeten zij de noodzakelijke verzekering voor o.a. diefstal en vandalisme afsluiten.
Het gedurende het hele jaar door wisselen van de bloemen is ook een ondernemerstaak.
En het financiële risico van dit alles komt ook nog eens geheel en al bij deze ondernemers te liggen. Terwijl de definitieve ontwikkeling en uitwerking van dit alles wel de goedkeuring van de gemeente moet hebben.
bloemtorens
Wat opvalt is dat de gemeente voor dit project twee benamingen gebruikt: in termen van beeldkwaliteit de titel “bloemenstad-plan” in Jip en Janneke-taal de benaming “bloembakken centrum”.
Op 31 januari – in het gemeentehuis om 19.00 uur – bespreekt de raadscommissie Economie, Financiën, Toerisme en Recreatie het raadsvoorstel dat het college over dit onderwerp heeft uitgebracht.
Archieffoto’s TV Valkenburg
← Vorig bericht

Aankondiging Fiorenza naar L.V.K.-finale

Nieuw onderzoek om Polfermolen 'in markt te zetten

'?

Volgend bericht →