Zes weken genieten van culinaire evenementen.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Zes weken genieten van culinaire evenementen.

Wordt een jaarlijks terugkerend evenement.Vanaf vrijdag 4 oktober tot en met zaterdag 16 november a.s. kunnen bezoekers van Valkenburg aan de Geul genieten van vele culinaire evenementen, arrangementen en workshops.

Het gemeentebestuur presenteerde op de Haselderhof vandaag de eerste editie van een jaarlijks terugkerend culinair evenement met als titel: "Château Fauquemont".

Zo’n 30 restaurants verspreid over de gehele gemeente, doen aan het zes weken durende evenement mee. Voor een speciale prijs wordt zelfs een Château Fauquemont-menu aangeboden.

Het idee is ontsproten aan de succesvol georganiseerde ‘Week van de smaak" in 2007. Latere edities werden georganiseerd in Zwolle, Amsterdam, Den Bosch, Groningen, Amersfoort en dit jaar Venray.

"De afgelopen jaren is het aantal mogelijkheden om te genieten van culinaire en ambachtelijke “hoogstandjes” enorm toegenomen. Dit imago wil Valkenburg aan de Geul de komende jaren graag verder uitbouwen", aldus burgemeester Eurlings.
"De organisatie van Château Fauquemont werkt samen met de organisatie van Château Maestricht dat vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd en vele bezoekers trok", vertelt Eddy Vandeweyer van de organisatie uit Maastricht.

"De samenwerking tussen beide organisaties zal de komende jaren uitgebouwd worden", zegt wethouder Willem Thijssen.

Aansluitend aan Chateau Fauquemont wordt de start gegeven voor de Kerstmarkten in de grotten en Santa Village in het centrum.

Voor meer informatie, kijkt u op de website. Er is ook een Facebookpagina.

Foto Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2013

← Vorig bericht

Camille Oostwegel ontvangt Gouden Eeuw Award.

Ondernemingsraad zegt vertrouwen op.

Volgend bericht →