Zes winkels in centrum sluiten hun deuren

Voorpagina » Toerisme » Zes winkels in centrum sluiten hun deuren

In het Valkenburgse centrum gaan de komende weken zes winkels hun deuren sluiten. Noodgedwongen. Er is volgens bronnen niet voldoende klandizie in het Geulstadje om de zaken draaiende te houden. De winkels die op de nominatie staan liggen in het centrum in de categorie ‘detailhandel’. Het zou gaan om een interieurwinkel, diverse kledingzaken en een boekenwinkel.
Tijdens de commissievergadering in de raadzaal stelde Gerti Silverentand van de V.S.P. vragen over de ontstane situatie. “Deze zaken liggen verspreid door het hele centrum. Reden is de constante terugloop van aantal klanten over het hele jaar. Een van de duidelijke oorzaken volgens de ondernemers voor het verlies van de regiofunctie van Valkenburg is de slechte bereikbaarheid en de parkeerproblematiek. Welke initiatieven heeft het college voor ogen om deze negatieve spiraal om te vormen in een positieve ontwikkeling?” aldus Silverentand.
Wethouder Claudia Bisschops deelde de commissieleden mee niet op de hoogte te zijn van de op handen zijnde sluitingen. “Binnenkort heb ik overleg met de V.O.C. en zal ik het vragen.”
“Vanavond werd zelfs al gesproken van acht winkels die gaan sluiten. Dit gaat de verkeerde kant op,” aldus de repliek van raadslid Silverentand. De wethouder reageerde niet op deze opmerking.

← Vorig bericht

KNVB heeft i.v.m. de sneeuwval het amateurvoetbal voor zondag 27 januari afgelast

Zakenman Jaap van Rennes overleden

Volgend bericht →