De zevenkoppige fractie van Algemeen Belang in de gemeenteraad zal in maart 2018 terug te vinden zijn op de kieslijst van de partij. Niels Dauven opteert voor een wethouderschap. Opmerkelijk is dat lijsttrekker Niels Dauven zei dat zijn vader – thans wethouder Bert Dauven – geen deel zal uitmaken van de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat is het nieuws uit het gesprek dat presentator Jan Martens te horen kreeg woensdagavond in de live tv-uitzending ‘Valkenburg Politiek’.

Het bijna een half uur durende live gesprek was doorspekt met veel algemeenheden. We noemen een paar: AB wil de bestaande basisscholen in de gemeente openhouden, AB wil de jongeren bij de politiek betrekken, AB ziet geen heil in een gemeentelijke herindeling maar wil samenwerking, AB helpt eenzame senioren door middel van keukentafelgesprekken, AB ziet als oplossing voor het parkeerprobleem de aankoop van een geschikt weiland om dit in te richten als parkeerterrein.

Valkenburg Politiek kunt u dagelijks tot een met maandag 20 november zien via TV Valkenburg na het TV Valkenburg Vandaag programma.
Of kijk hier: