Zeven koren concert in Voerendaal

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Zeven koren concert in Voerendaal

Uniek concert op zaterdag 23 september.U bent een liefhebber van mannenzang? U bent liefhebber van het licht klassieke genre?
Dan staat u op zaterdag 23 september a.s. iets heel speciaals te wachten.
De Borenburg in Voerendaal, aan de Furenthela 16, is dan met haar prachtige zalencomplex de gastheer voor zeven mannenkoren, allen uit het Heuvelland.
Voor het eerst zal dit rayon van het Kon. Nederlands Zangersverbond een proeve van hun kunnen aan u voorschotelen.
Het is niet de bedoeling dat de zeven koren met elkaar in competitie gaan, alhoewel zij uiteraard voor elkaar niet zullen willen onderdoen.
Met deze eerste aanzet om de mannenkoorzang te promoten was het nodig dat alle koren de neuzen in dezelfde richting hadden staan.
Ieder koor is er van overtuigd dat dit mooie stukje Limburgse cultuur niet verloren mag gaan en men besloot de handen ineen te slaan.
Dit unieke concert moet een begin worden voor een stabiele samenwerking tussen deze zeven mannenkoren en hieruit hoopt men voor de naaste toekomst een nieuw concept voor de mannenzang te ontwikkelen.
Om 19.30 uur zal het Voerendaals Mannenkoor als eerste koor openen waarna het Kon. Mannenkoor St.Cecilia, Vaals, Mannenkoor CCK’74 uit Esch-Lemiers en Mannenkoor Walram uit Valkenburg voor de pauze zullen optreden.
Daarna is het de beurt aan de Mannenkoren Inter Nos, Schin op Geul, Lauwerkrans uit Mechelen en het jubilerend koor St. Caecilia uit Gulpen.
Als slotlied zullen alle koren samen de bekende “Waffenschmied” aan u voordragen.
Deze promotie voor de mannenzang wordt u gratis aangeboden.
Een tombola gedurende de pauze is georganiseerd om de kosten te drukken.
Laat u positief verrassen door sprankelende mannenzang uit uw eigen Heuvelland!

← Vorig bericht

Werkzaamheden aan verzakt riool

Wedstrijdverslagen van 16 september

Volgend bericht →