In het zicht van de vrijheid via TV Valkenburg

Voorpagina » Toerisme » In het zicht van de vrijheid via TV Valkenburg

Het oratorium “In het zicht van de vrijheid” zal via TV Valkenburg uitgezonden worden op dinsdag 17 september en zondag 22 september, beide dagen om 10 uur, 15 uur en 21 uur.
Muziekdrama over gefusilleerde verzetsmensen 
‘In het zicht van de vrijheid’ is de titel van een muziekdramatische productie in het kader van 75 jaar bevrijding van Limburg. Ze is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal, dat kort na de oorlog is opgetekend aan de hand van getuigenverklaringen. Het verhaal handelt over twee jonge verzetsmensen, Joep Francotte en Sjeng Coenen die kort voor de bevrijding door de Duitsers op de Cauberg werden gefusilleerd. Op de plek van de fusillade op de Cauberg in Valkenburg staat een gedenkteken. Jaarlijks wordt er op 4 mei een oecumenische dienst gehouden.

In het zicht van de vrijheid poster

De muziekdramatische productie ‘In het zicht van de vrijheid’ heeft de vorm van een oratorium, met liederen (aria’s), koren, instrumentale voor- en tussenspelen en verbindende teksten. De teksten van de verteller en de lied-/koorteksten zijn nieuw geschreven. Verder wordt er gebruik gemaakt van bestaande muziek, die speciaal voor deze productie wordt gearrangeerd. De gebruikte muziek is zeer divers: van madrigaal tot chanson en van protestlied tot operakoor. De première was op 6 september jl in het Openluchttheater.

Kijktip
In het Zicht van de Vrijheid wordt op dinsdag 17 september en zondag 22 september uitgezonden, beide dagen om 10 uur, 15 uur en 21 uur via TV Valkenburg. De productie duurt een uur en twintig minuten.

Foto Openluchttheater

← Vorig bericht

TV Gids programma's TV Valkenburg vanaf 15 september

Herdenking bevrijding in Vilt

Volgend bericht →