Zilveren Mei-bok voor Hélène Hoenjet

Voorpagina » Toerisme » Zilveren Mei-bok voor Hélène Hoenjet
Zaterdagavond 27 april ontving Hélène Hoenjet, echtgenote van Hub Stohr, de zilveren mei-bok. Het zilveren kleinood werd voor de 28ste keer in successie uitgereikt door het Mei-bok comité. De korte plechtigheid ging vooraf aan de mei-den planting op het Grendelplein.
De zilveren mei-bok is een typisch Valkenburgse onderscheiding voor iemand die zich lange tijd, minstens 15 à 20 jaar, belangeloos heeft ingezet voor het Valkenburgse Erfgoed.
2019-04-27 Meibok Helene Hoenjet

Hélène Hoenjet
De moeder van Hélène Hoenjet had de eerste echte boutique in de Berkelstraat. Hélène heeft ook een tijdlang in het modevak gewerkt en werd zo al vroeg een bekende in het Valkenburgse modewereldje. Op 46-jarige leeftijd ging ze teken- en schilderles volgen. Vrolijke schilderijen in een helder kleurrijk palet zijn haar handelsmerk. Haar belangstelling voor kunst en erfgoed bracht haar er ook toe om in 2004 het wederom met sluiting bedreigde museum van Valkenburg te redden. Dat deed ze samen met anderen: dat is überhaupt haar credo: “Allein kinste nieks!”

Twintig jaar lang was ze ook secretaris van de vereniging Niks aan de Hand, een aktiegroep die niet alleen Valkenburgse problemen aan de kaak stelde maar ook meedacht voor oplossingen. In 2008, het jaar van het “Religieus Erfgoed”, maakte ze een veelbekeken website met de titel “Langs Heilige Huizen”. Die website werd zo als al haar websites opgenomen in de lijst van Unesco Digitaal Erfgoed.

In 2006 werd de vereniging Mergel.nU opgericht om de unieke mergelbouw in Valkenburg onder de aandacht te brengen van jong en oud. Vanaf 2009 is ze samen met haar man actief betrokken bij het overeind houden van het Openluchttheater Valkenburg.
Foto’s Mary Roebroeck, TV Valkenburg
← Vorig bericht

TV Gids programma's vanaf 28 april TV Valkenburg

Uitslagen amateurvoetbal van zondag 28 april

Volgend bericht →