'Zin' in film in de Kloosterkerk

Voorpagina » Toerisme » 'Zin' in film in de Kloosterkerk

Donderdag 31 oktober is weer filmavond in de Kloosterkerk. Zoals altijd is de rode draad: bezinning, elkaar ontmoeten en in gesprek raken. Dit keer aan de hand van de film ‘Children’s Act’ uit 2018.
Het verhaal gaat over rechter Fiona May (Emma Thompson). Terwijl haar huwelijk op losse schroeven staat, stort ze zich op een ingewikkelde zaak. Een 17-jarige jongen met kanker weigert behandeling op grond van de religieuze overtuiging van zijn familie. Geen rechtbankdrama over wie gelijk heeft, maar een existentieel verhaal over het leven dat schuilgaat achter grote beslissingen. Een van de recensies schreef: “Thompson zet een fantastisch afgewogen, intelligente rol neer, subtiel en verpletterend tegelijk.”
Na afloop is er bij een hapje en een drankje gelegenheid om met elkaar in gesprek te geraken over wat ons heeft geboeid, geraakt, aangesproken of misschien wel geïrriteerd in het filmverhaal.
De film begint om 19.00 uur. Er is geen pauze, aan het bezoek van de film zijn kosten verbonden. De volgende filmavond is op donderdag 28 november met de film ‘Still Life’ uit 2013.

← Vorig bericht

Tentoonstelling 'boven de bieb' in Valkenburg

Voetbalvoorspelling: "De Drie van Graefie"Volgend bericht →