Zoeken naar herinneringen aan het WK Wielrennen in 1979

Voorpagina » Toerisme » Zoeken naar herinneringen aan het WK Wielrennen in 1979
In 2019 is het 40 jaar geleden dat in Valkenburg de wereldkampioenschappen wielrennen werden gehouden, waar Nederlander Jan Raas de regenboogtrui wist te winnen. Schrijver Tom Janssen doet vooronderzoek naar een mogelijk te verschijnen boek over dit roemruchte WK in 1979. Hij is hiervoor op zoek naar verhalen en herinneringen van fans en omwonenden.
 
Het was een WK waar later nog veel over is gesproken. Jan Raas won na een tumultueuze eindsprint, waarin zelfs renners ten val kwamen. Bovendien was er dat ene incident: Kopman Raas die door zijn knechten de Cauberg omhoog werd geduwd en getrokken. Maar bovenal was het een WK in een tijd die wellicht nooit meer terugkomt: Het was dé glorieperiode van het Nederlandse wielrennen.
Over de sportieve gebeurtenissen is al een hoop geschreven. Schrijver Tom Janssen zoekt echter naar verhalen, herinneringen en anekdotes van supporters en/of omwonenden. Is er iets bijzonders gebeurd, dat bij het grote publiek niet bekend is? Heeft u iets speciaals gezien of meegemaakt, dat ene weekend in augustus 1979? Zijn er wellicht ook vervelende zaken voorgevallen? Heeft u contact gehad met renners en ploegen?
Mail uw verhaal – hoe klein dan wel groot dan ook – naar info@tomcommunicatie.nl
Bellen mag ook: 06 44 804 661. Ieder bericht wordt op prijs gesteld.
← Vorig bericht

Koningssaluut tijdens Koningsdag

Lintjesregen in Valkenburg aan de Geul

Volgend bericht →