Nieuwe zoektocht naar geld voor onderhoud wegen

Voorpagina » Nieuws » Nieuwe zoektocht naar geld voor onderhoud wegen

Wethouder Carlo Vankan (AB-Fysiek domein) erkent dat het structureel tekort voor onderhoud aan wegen heel groot is. Via de behandeling van de Kadernota afgelopen maandag 6 juli 2020 is duidelijk dat er een structureel tekort is van 5 ton per jaar. Dat was twee jaar geleden bij de start van deze coalitie ‘nog maar 3 ton’.

Zoektocht naar geld
“Er hangt ons nog veel boven het hoofd o.a. door corona en andere tekorten”, zegt Vankan. “De komende maanden ga ik zoeken waar geld uit eigen programma’s gehaald kan worden. Voor de komende begrotingsvergadering (in november, red.) zou dat allemaal duidelijk moeten worden om met een concreet bedrag te komen”, aldus Vankan.

Incidentele pleister
Vankan’s eigen politieke partij deed het voorstel om 2 miljoen euro uit de reserve te halen om het probleem op te lossen. Dat wil Vankan niet. “Nee, dit is een incidentele pleister, juist daar is het de afgelopen jaren steeds mis gegaan. Ik wil de patiënt gezond maken en geen pleisters plakken”, aldus Vankan. Fractievoorzitter Niels Dauven van AB wil juist een investering doen in tijden van crisis. De CDA-fractie wil het budget voor wegenonderhoud verhogen, de VSP vraagt overleg over welke wegen het eerst aangepakt moeten worden en PGP is voorstander van het zoeken naar een structurele dekking. De VVD-fractie heeft er niets over gezegd.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Elektronische muziek vanuit Romeinse deel Gemeentegrot

Datum “sjlagerverkezing” verplaatst

Volgend bericht →