Zomerklanken van Limburgs Operakoor en Geulklank

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Zomerklanken van Limburgs Operakoor en Geulklank

Mannenkoor Geulklank en het Limburgs Operakoor in het openluchttheater.Mannenkoor Geulklank en het Limburgs Operakoor geven zondag 25 juni een concert in het Valkenburgse openluchttheater onder de titel ‘Zomerklanken’. De koren brengen ieder een afzonderlijk programma van lichte opera-, musical- en andere melodieën, maar er ook twee maal een gezamenlijk optreden met het Soldatenkoor van Gounod en het Openingskoor uit Nabucco van Verdi, waarbij de ene keer Arno Kerkhof van Geulklank dirigeert en de andere keer Emmanuël Pleijers van het Operakoor.
De koren worden aan de piano begeleid door Paul Huijts en er zijn enkele solisten.
Het concert begint om 15.00 uur.
Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de concertzaal van de Polfermolen, gelegen tegenover de ingang van het openluchttheater. Kaarten kosten € 7,50 en zijn in voorverkoop te bestellen via telefoonnummer 06 104 97 188.
Het Limburgs Operakoor telt momenteel zo’n vijftig leden van wie het merendeel een muzikale vooropleiding heeft genoten. De leden komen uit alle delen van Zuid-Limburg.
Het koor beschikt over een zeer breed operarepertoire en kreeg grote bekendheid door medewerking aan producties van professionele muziekgezelschappen zoals het operagezelschap van het Moussorgskittheater uit Sint Petersberg en de Opera Royal de Wallonië in Luik. Uitvoeringen met de Philharmonie van Bocholtz in Heerlen en Amsterdam liggen nog vers in het geheugen. Een concert in het Eurogress te Aken met Das Paradies en Die Peri van Schumann en de suite van Porgy en Bess van Gershwin maakte grote indruk.
Mannenkoor Geulklank, in 1950 voortgekomen uit een zingende vriendenclub, groeide onder dirigent Wiel Odekerken uit tot een van de beste mannenkoren van Limburg.
In de loop van 56 jaar is een enorm repertoire opgebouwd van min. vierhonderd liederen.
Vooral lichte Italiaanse operaliederen en Oost-Europese melodieën zijn het 55 actieve zangers tellende koor op het lijf geschreven.
Daarnaast is het koor favoriet bij het publiek vanwege de vertolking van Limburgse en vooral Valkenburgse liederen.
Sinds het gouden jubileumjaar staat het koor onder directie van Arno Kerkhof Onder diens leiding wordt voortvarend gewerkt aan het op peil houden van het hoge niveau en de verdere uitbouw van het repertoire. Met veel elan is gewerkt aan een nieuwe, tweede CD, die met een volledig nieuwe en gevarieerde muziekkeuze op 30 september op de markt verschijnt.

← Vorig bericht

Vraag en antwoord wielerevenementen deel 2

Nieuwe attractie in Valkenburg

Volgend bericht →