Bondsschuttersfeest in Schin op Geul

Voorpagina » Toerisme » Bondsschuttersfeest in Schin op Geul

Op zondag 28 augustus organiseert schutterij St.Mauritius onder auspiciën van de RK Zuid Limburgse Schuttersbond het 246e bondsschuttersfeest in Schin op Geul. Het feestterrein, inclusief feesttent, wordt gesitueerd in de weilanden van de familie Winthagen aan de Valkenburgerweg in Schoonbron.
Vanaf 12.30 uur worden de deelnemende schutterijen op het feestterrein ontvangen, waarna om 14.45 uur de schuttersoptocht door de straten van Schin op Geul trekt. Aan deze optocht neemt een 18-tal schutterijen deel. Fanfare St.Cornelius zorgt voor de muzikale omlijsting van het officiële gedeelte.
Dit is de optochtroute via erf boerderij Winthagen, Ransdalerweg, Valkenburgerweg, Hoogbeek, Kerkplein, Tolhuisstraat, Breeweg, Panhuis (defilé), Valkenburgerweg, Ransdalerweg.
Verkeersmaatregelen: de provinciale weg door Schin op Geul is in verband met de optocht aan beide zijden afgesloten tussen 14.30 uur en 16.00 uur. Via een huis aan huis circulaire zullen de bewoners tijdig in kennis worden gesteld van de te nemen verkeersmaatregelen.
Na afloop van de optocht, vinden op het feestterrein de diverse traditionele schutterswedstrijden plaats. In de feesttent zorgt de topformatie Wahnsinn voor de stemmingsmuziek. Deze band staat garant voor een mooie feestavond. In het voorprogramma en tijdens de pauzes zorgt de bekende DJ Marvin voor de passende muziek.
Op zaterdag 27 augustus vinden vanaf 10.00 uur ’s morgens reeds schietwedstrijden plaats voor het persoonlijk bondskampioenschap van de RK Zuid Limburgse Schuttersbond. Ook voor wat dit onderdeel betreft is schutterij St.Mauritius met de organisatie belast.
Voor meer informatie zie www.strucht.nl

← Vorig bericht

Muaré Experience naar Valkenburg-centrum

Meziek kieke terug bij TV Valkenburg

Volgend bericht →