Zondag aanstaande zumbathon in Vilt.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Vilt » Zondag aanstaande zumbathon in Vilt.

Go 4 Fit organiseert actie: “Sta op tegen kanker”.Zumba is een bewegingsvorm die door steeds meer jongeren en ouderen wordt beoefend. Bij veel sportscholen staat deze populaire activiteit dan ook op het lesprogramma. Zo ook in Vilt waar sinds 2 jaar sportschool Go 4 Fit is gevestigd. Clare Nowell, die in 2009 haar geboorteland Engeland verruilde voor Nederland, is de drijvende kracht achter dit instituut.

Zij zag in kort tijdsbestek hoe enkele dierbaren van haar aan kanker overleden en vond het de hoogste tijd om een actie op touw te zetten voor het Kankerfonds. Zondagmiddag 9 juni aanstaande is het zover. Tussen 14.00 uur en 16.00 uur zal in Vilt op de parkeerplaats naast gemeenschapshuis Cascade een heuse zumbathon plaatsvinden.

Nowell is ontzettend enthousiast. “Echt, ik kan niet wachten tot het zover is. Ik verheug me er enorm op. Natuur is de aanleiding om dit te organiseren triest. Maar als je ziet hoeveel mensen gaan deelnemen word je echt vrolijk.” Waarom een zumbathon? Clare legt uit: “Kijk, zumba is mijn ding. Ik wilde bovendien iets organiseren waarbij de deelnemers echt een topprestatie moeten leveren. Daarom heb ik hiervoor gekozen. Ongeveer 80 mensen tussen 4 en 65 jaar gaan twee uur lang in hoog tempo bewegen. Dat is topsport, dat kan ik je verzekeren. Zij willen dat heel graag doen voor dit goede doel. Daarbij komt dat zij allemaal sponsors hebben gezocht. Deze mensen willen ze door hun tomeloze inzet bedanken voor de financiële steun.”

Wanneer is ze na afloop tevreden, wat hoopt ze te bereiken? Zonder één seconde na te denken steekt Clare opnieuw van wal. “Mijn streven is om 1000 euro te kunnen doneren aan het Kankerfonds. Dat is veel, maar ik hoop echt dat het gaat lukken. Op dit moment hebben we al 40% van het bedrag binnen, terwijl alle sponsorgelden pas gedurende de komende dagen worden afgedragen. Misschien mag ik het niet zeggen, maar ik weet eigenlijk bijna zeker dat de happening een groot succes wordt,” besluit de optimistisch gestemde initiatiefneemster van deze prachtige actie.

← Vorig bericht

Toerist besteedt meest in Limburg.

Jacquo Silvertant zoekt oude Viltse foto's.

Volgend bericht →