Zonnepanelen op gemeentehuis en op gemeentelager

Voorpagina » Toerisme » Zonnepanelen op gemeentehuis en op gemeentelager
Burgemeester en wethouders van Valkenburg aan de Geul vragen de gemeenteraad akkoord te gaan met het leggen van zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis en van het gemeentelager op de Valkenberg.
Volledig stroomverbruik gemeente afgedekt
Het dak van het gemeentehuis kan 150 zonnepanelen dragen die per jaar ongeveer 40.500 kWh opbrengen. Goed voor een deel van het stroomverbruik in het gemeentehuis. Het gemeentelager kent een hoge loods. Het dak hiervan is geschikt voor 130 panelen. Met een verwachte opbrengst van ca. 35.100 kWh. Daarmee wordt het volledige stroomverbruik van het lager afgedekt. Ook blijft er nog zonne-energie over voor andere toepassingen, zoals snellaadvoorzieningen of elektrische verwarming van de gebouwen.
Aanbesteding
De aanbesteding van de aanleg van deze panelen is gestart. De raad krijgt de uitkomst uitgereikt bij de behandeling van het voorstel van het college.
Op 14 mei om 19.00 uur bespreekt de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer het voorstel. Het is een onderdeel van de concept-Energievisie Valkenburg aan de Geul 2018-2022.
Archieffoto TV Valkenburg
← Vorig bericht

Bezwaren tegen uitbreiding kampeerboerderij afgewezen

Inloop bijeenkomst over renovatie Pr.Beatrixsingel

Volgend bericht →