Zonnepanelenpark Emmaberg van de baan

Voorpagina » Toerisme » Zonnepanelenpark Emmaberg van de baan

Het college van B&W heeft een streep gehaald door de aanvraag voor het aanleggen van een zonnepanelenpark op de Emmaberg. “Na uitvoerige toetsing is gebleken dat de aanvraag niet past binnen de kaders van het huidige bestemmingsplan, er geen binnenplanse afwijking- of wijzigingsbevoegdheden zijn en vergunningverlening niet mogelijk is”, aldus de motivatie van het besluit.
Landelijk beleid
“De aanvraag kwam eigenlijk te vroeg”, legt wethouder Remy Meijers (PGP) uit. Op het eerste gezicht een vreemde opmerking. Meijers legt uit: “Er is nog geen landelijk beleid op dit moment. Als de aanvrager over pakweg een half jaar nogmaals de aanvraag indient, is er waarschijnlijk meer duidelijkheid”.
Voor de aanvrager staat de weg naar de beroepsrechter open.
Solarpark bv
In maart van het vorig jaar werd door de firma Solarpark bv een aanvraag voor de aanleg van een zonnepanelenpark ingediend. De firma wilde een perceel van veertig hectare aan de Heihofweg inrichten met zonnepanelen. Met de opbrengst van het zonnepark zouden ruim 12.000 inwoners van stroom kunnen worden voorzien, schreef het bedrijf in een persbericht.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Hoelang duurt nog geluidsoverlast A79 voor Houthem

Bestemmingsplan voor Topparken akkoord

Volgend bericht →