Zorgverleners kopen 'nieuwe kerk'

Voorpagina » Toerisme » Zorgverleners kopen 'nieuwe kerk'

De ‘nieuwe kerk’ aan het Walramplein zal verkocht worden aan Vastmed Valkenburg BV, onderdeel van Vastmed dat verspreid door Nederland diverse gezondheidscentra heeft ontwikkeld.
De verkoop, die nog door het bisdom Roermond geaccordeerd moet worden, is met instemming van het kerkbestuur van de samenwerkende Kerken aan de Geul.
Het kerkgebouw blijft gehandhaaft. Binnen het gebouw zal een gezondheidscentrum ingericht worden. Dat zeggen Pieter Wijnand en Henri Spronck tegen TV Valkenburg.
In het gebouw worden de praktijken van de Valkenburgse huisartsen, fysiotherapeuten en apotheken ondergebracht. Er is voldoende ruimte voor uitbreiding van gelieerde bedrijven in de gezondheidszorg.
“Vastmed Valkenburg BV zal, na een grondige verbouwing, dit nieuwe gezondheidscentrum huisvesten in de voormalige kerk. Het centrum zal, naast diverse zorgverleners ook ruimte bieden voor preventietrajecten. Gezond zijn, gezond worden en gezond blijven zijn de pijlers van het concept welke in samenwerking met de zorgverleners worden geïmplementeerd. Daarbij hoort bijvoorbeeld ook voorlichting over gezonde voeding en beweging. Tevens zal er in het gezondheidscentrum ook ruimte zijn voor cursussen en workshops op het gebied van yoga, meditatie, gezonde levensstijl, coaching en mindfulness. Trainingen voor, en ondersteuning van mantelzorgers -een groeiende onmisbare groep in de samenleving- krijgen in het gezondheidscentrum een plek”, aldus het gezamenlijke persbericht van het parochiebestuur en Vastmed BV.
‘Dat betekent dat de cirkel rond is’, zegt Pieter Wijnand van Vastmed BV. Voordat de ‘nieuwe kerk’ gebouwd werd stond er de villa Herman, waarin dr. Herman zijn artsenpraktijk had.
Het Gezondheidscentrum Valkenburg kan het centrale punt worden waar de inwoners van Valkenburg terecht kunnen voor alle zorg- en welzijnsvragen.
Dezelfde initiatiefnemers voor dit gezondheidscentrum waren eerder dit jaar in onderhandeling om een deel van het Polfermolencentrum te kopen. Dat ketste af omdat de gemeente het gehele complex wilde verkopen.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Werkzaamheden aan spoor komend weekeinde

Programma amateurvoetbal voor zondag 27 mei

Volgend bericht →