Niet in alle kernen zoutkisten om gladheid te bestrijden

Voorpagina » Nieuws » Niet in alle kernen zoutkisten om gladheid te bestrijden

Dat het de komende maanden gaat vriezen en wellicht ook gaat sneeuwen is een zekerheid. Om de wegen en trottoirs begaanbaar te krijgen en te houden, heeft de gemeente in de diverse kernen zoutkisten geplaatst. In die afgesloten kisten zit zout dat door bewoners gebruikt kan worden. Het strooizout is bestemd voor de eigen oprit of stoep voor het huis. Alle inwoners mogen hiervan gebruik maken. Zodra er kans op gladheid ontstaat openen de sleutelbeheerders de zoutkist. U kunt vanaf dat moment zelf het zout uit de kist halen.

Waar staan zoutkisten?
Schin op Geul op het Ljubljanaplein naast de glascontainers. Verder op de Sousberg in de helling bij de parkeerplaats en in het Kerkewegje;
Sibbe in de St. Apolloniastraat, beneden aan de straat aan de linker zijde en bij de het voetpad aan de Mergelstoel;
Centrum op het Berkelplein;
Houthem bij de speeltuin aan de Past. Ribbergstraat, bij het station aan de Meerssenderweg en bij het adres Goudenrood 41;
Vilt in de Nachtegaalstraat bij Gemeenschapshuis Cascade;
Walem op Walem 16.

Zoutkist

Zoektocht naar beheerders van de zoutkist
U ziet dat er enkele kernen niet vermeld zijn: Broekhem-Noord en Zuid en Berg & Terblijt. Twee grote kernen waar geen vrijwilligers te vinden zijn die als sleutelhouder voor de zoutkisten willen optreden.
Wat moet er voor gedaan worden? Zij openen en sluiten de kist bij kans op gladheid. De gemeente zorgt voor voldoende strooizout. “Als er in een bepaalde wijk behoefte bestaat aan een zoutkist en er is een vrijwilliger die zich als sleutelhouder meldt, kan daar in overleg met de gemeentelijke buitendienst een zoutkist geplaatst worden”, aldus Anique Smeets, woordvoerder van de gemeente.

Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Onderzoek naar kosten en baten toerisme Valkenburg aan de Geul

Alleen poep, plas en (wc-)papier door wc spoelen

Volgend bericht →