Zoutloos debat over het coalitieakkoord

Voorpagina » Toerisme » Zoutloos debat over het coalitieakkoord

Na de verkiezingsuitslag zijn de fracties van AB, CDA en PGP tot een akkoord gekomen over het nieuw te volgen beleid voor deze gemeente. Dit beleid werd vastgelegd in 32 speerpunten waarvan 9 punten met algemene prioriteit worden aangepakt.
Als wethouders werden aangesteld: Remy Meijers, Claudia Bisschops en Carlo Vankan. In de raadsvergadering van 4 juni konden de raadsfracties op- en aanmerkingen plaatsen bij dit akkoord.
Niels Dauven (AB) hoopte algemeen op een goede en constructieve samenwerking met de diverse partijen.
Jef Kleijnen (VSP) opende als oppositiepartij meteen de aanval door een verduidelijking naar inhoud en tijd van de speerpunten te vragen en dat zijn partij als grote winnaar werd uitgesloten van de coalitie i.p.v. AB als grote verliezer. Bovendien noemde hij 14 punten op die voor hem belangrijk waren zoals o.a. Polfermolen, parkeerbeleid en evenementen-beleid.
Ook rekende hij voor dat de wethouders samen 2,7 FTE te verdelen hadden hetgeen neerkomt op 0,9 FTE per persoon. Hij vond dit een exhorbitante loonsverhoging bij de huidige vier wethouders die in diezelfde verdeling slechts 0,65 FTE invulden.
Bianca Rooding (VVD) zag een coalitie zonder visie en eiste meer uitleg over de financieën in het Polfermolendossier.
Corry Fulmer (PGP) vond dat de energie-transitie prominent op de agenda moest worden geplaatst .
Math.Knubben (CDA) hoopte ook op een goede samenwerking en gaf aan dat wethouders niet hun eigen salaris kunnen bepalen in de vorm van EFT’s. Ook waren de prioriteiten opgedeeld in “zeer belangrijk” en “belangrijk”. Het parkeerbeleid zou veranderd kunnen worden maar hoe en wanneer gaf Knubben niet aan.
Foto Hein Reuters, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Dubbelfunctie voetbaltrainer Jordy Reneerkens

Toch een nieuwe school in Schin op Geul?

Volgend bericht →