Zuid-Limburg gezien door de ogen van anderen

Voorpagina » Toerisme » Zuid-Limburg gezien door de ogen van anderen

Tot en met 26 januari 2020 presenteert Museum Valkenburg in samenwerking met het Limburgs Museum kunstwerken van niet-Limburgers die naar Zuid-Limburg kwamen en daar geïnspireerd werden door het schitterende landschap.
Deze kunstenaars van elders trokken naar Limburg en observeerden en vereeuwigden de mensen, de dorpen en steden, en vooral het mooie landschap, in hun schetsen en schilderijen.
Sommigen verbleven korte tijd, maar anderen vestigden zich voor vele jaren in onze provincie. Limburg werd relatief laat ontdekt door kunstenaars. Een enkele romantische schilder verbleef per toeval in de provincie, maar het waren de impressionisten van de Haagse School die Limburg in de 19e eeuw ontdekten. Velen volgden, tot en met de schildersgroep van Kasteel-Oost, die vanaf de oorlogsjaren 1940 tot ongeveer 1950 door het leven en landschap in Zuid-Limburg geïnspireerd werden. Voor deze expositie zijn werken geselecteerd uit de collectie van het Limburgs Museum, die deze verwierf van het echtpaar Schoonbroodt dat in meer dan veertig jaar een grote verzameling van deze kunstenaars heeft aangelegd.

← Vorig bericht

Santa's Village stelt nachtbewaking in

"Heel genereus als het gaat om budgetten voor scholen"

Volgend bericht →