ZVV De Kilo kampioen in tweede klasse.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » ZVV De Kilo kampioen in tweede klasse.

Talrijk opgekomen publiek ziet felle strijd.Door een 7-2 zege op Hazendans 3 is ZVV de Kilo uit Berg en Terblijt kampioen geworden in de tweede klasse en promoveert hierdoor rechtstreeks naar de eerste klasse. Een uitslag die geflatteerd was, want de gasten uit Maastricht vochten voor wat ze waard waren en maakten het De Kilo zeker in de eerste helft moeilijk. Pas in de laatste vijf minuten capituleerde Hazendans definitief en vielen er nog drie treffers te noteren.
Voor aanvang van het duel was coach Ron Ubags, sinds enkele maanden ook voorzitter van de vereniging, gespannen. “Weet je, als de jongens hun normale spelletje spelen en hun taken uitvoeren, moeten we kunnen winnen. Voetballend hebben we meer in huis, dat is gedurende de eerste wedstrijd duidelijk gebleken. Maar in dit soort duels kunnen de zenuwen een rol spelen. Hazendans heeft niets meer te verliezen of te winnen, die ploeg kan dus vrijuit voetballen en ziet wel waar het schip strandt. Daarbij komt dat we verleden jaar de titel in de laatste competitiewedstrijd hebben verspeeld. Dat zijn ze nog niet vergeten. Ik hoop dan ook dat we de zenuwen onder controle kunnen houden en vanaf het begin met veel pressie de tegenstander kunnen vastzetten,”aldus Ubags.
De circa 150 toeschouwers in sporthal De Bosdries zagen vanaf het eerste fluitsignaal van de sterk leidende arbiter Bemelmans een felle strijd waarin De Kilo al na ruim 1 minuut via een schitterende treffer van Koen van der Linden op voorsprong kwam. Hazendans deerde dit niet of nauwelijks en toog met verve ten aanval. Omdat de thuisclub de strijd snel wilde beslissen, werden aan beide kanten volop kansen gecreëerd. In de tiende minuut was het tweemaal raak. Eerst kwamen de Maastrichtenaren op gelijke hoogte waarna Richard van de Booren de 2-1 scoorde. De Kilo leek nu vrij van zenuwen te zijn, een dekkingsfout was echter de oorzaak van opnieuw de gelijkmaker van Hazendans.
In de tweede helft schoten de mannen van Ron Ubags als een komeet uit de startblokken. Koen van der Linden was tweemaal succesvol en zorgde voor een eerste, zij het voorzichtige, feeststemming in De Bosdries. Ook nu weigerde Hazendans echter te capituleren en bleef nadrukkelijk het doel van Bert Kerssemeeckers zoeken. De 36-jarige doelman liet hierbij zien nog steeds over uitstekende reflexen te beschikken. Zo bleef het tot vijf minuten voor het einde spannend. De 5-2 door Stef Ackermans bleek de genadeklap te zijn voor de gasten, waarna Richard van de Booren en Mitch Hoenjet de eindstand op het scorebord brachten.
Foto’s: Peggy Kerssemeeckers, ZVV de Kilo © 2014

← Vorig bericht

Ready 3 doet goede zaken.

Sibbe MC heren 3 stevenen af op kampioenschap.

Volgend bericht →