ZVV De Kilo strijdend ten onder tegen ZVV Gulpen/Galouppe

Voorpagina » Toerisme » ZVV De Kilo strijdend ten onder tegen ZVV Gulpen/Galouppe

In het tweeluik met ZVV Gulpen/Galouppe om een plek in de finale van de strijd voor promotie naar de Topklasse heeft ZVV De Kilo uiteindelijk het onderspit moeten delven. Werd verleden week in Gulpen het eerste duel met 5-3 verloren, vrijdagavond kwam de ploeg uit Berg & Terblijt niet verder dan een 5-5 remise. 
Voor aanvang was coach Giel Cauberg duidelijk. Hij: “Ik ben best nerveus. Wij hebben al veel meer bereikt dan we hadden durven hopen. Maar nu je zover bent gekomen, wil je ook winnen. En dat is mogelijk, want in Gulpen waren bij vlagen de betere ploeg maar hebben we verzuimd de kansen te benutten. En juist dat heeft Gulpen wel gedaan.”  
Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan het overleden De Kilo-lid Pierre Willems ontstond vanaf het eerste fluitsignaal van de sterk leidende arbiter Franco Knops  voor ruim 200 toeschouwers een hectisch duel waarbij beide ploegen met grote inzet het onderste uit de kan probeerden te halen. 
Goed keeperswerk van Bert Kerssemeeckers (De Kilo) en Ricardo Vluggen (Gulpen) voorkwamen snelle treffers. Na een kwartier kwamen de gasten op voorsprong. Kerssemeeckers redde tweemaal  fraai, bij de derde poging van Raymond Frijns was hij echter kansloos: 0-1. 
De Kilo rechtte meteen de rug en nauwelijks 4 minuten later was de stand al weer in evenwicht via Yoshi Claessens die zijn sterke actie terecht beloond zag: 1-1. Zonde was het dat hij op slag van rust zijn inzet tegen de paal zag belanden waardoor met een gelijke stand de rust werd bereikt.
In de tweede helft daarentegen werd veelvuldig gescoord. Glenn Smeets bracht De Kilo op voorsprong, waarna Bert Kerssemeeckers helaas een fout maakte en de stand weer gelijk was: 2-2. Toen Rob Dormans kort daarna Gulpen opnieuw aan de leiding bracht, ging de thuisclub met Mitch Hoenjet als een soort “vliegende keeper” spelen. En voorlopig met succes want Hoenjet zelf en Jordy Mullers zorgden voor een nieuwe voorsprong: 4-3. Nog één treffer was nodig om strafschoppen uit het vuur te slepen. 
Zover kwam het helaas niet. Aan thuisclubzijde liepen bij enkele spelers de emoties te hoog op waardoor de taken niet meer voor 100% werden uitgevoerd. Een situatie waarvan de gasten via treffers van Christian Froyen en Rob Dormans  dankbaar profiteerden: 4-5.  De laatste treffer van De Kilo was hierna louter en alleen nog van statistisch belang.
Voorzitter Ron Ubags was realistisch in zijn nabeschouwing. “We moeten gewoon eerlijk zijn, onze tegenstander was niet iets slimmer dan wij. Maar we hebben een prima seizoen achter de rug waarop we kunnen voortbouwen.”
Foto’s Danny in de Braek, Zvv de kilo

zvv de kilo tegen gulpen

← Vorig bericht

Nieuwe winkels in Valkenburg-centrum

Eerste activiteit 75 jaar bevrijding afgelast

Volgend bericht →