Zwemclub Valkenburg succesvol op het Nederlandse Junioren Kampioenschap

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Zwemclub Valkenburg succesvol op het Nederlandse Junioren Kampioenschap

Medailleoogst voor ZC Valkenburg op NJK15 keer goud (12 individueel en 3 voor een estafetteteam), 7 keer zilver en 6 keer brons (5 individueel en 1 estafetteteam) op de Nederlandse Junioren Kampioenschappen, dat is de medailleoogst voor de succesvolle zwemmers van ZC Valkenburg.
Afgelopen vrijdag startten in Emmen de NJK korte baan 2007. 16 junioren van de selectiegroep Kolimbo van ZC Valkenburg waren afgereisd naar Emmen om aldaar de Limburgse eer hoog te houden. De eerste dag was al bijzonder succesvol met 3 individuele gouden medailles (waarvan 1 kampioenschapsrecord, en 1 nationaal record) en 1 nationaal record voor het heren estafetteteam op de 4x200m vrije slag. Op zaterdag opnieuw een nationaal record voor het heren estafetteteam op de 4 x 100m vrije slag en maar liefst 6 individuele gouden medailles (waarvan 1 kampioenschapsrecord).
Zondag werden er opnieuw 3 gouden medailles veroverd en werd de dag afgesloten met een nationaal record voor het heren estafetteteam op de 4 x 100m wisselslag. Arvid Munsters uit Baarlo, sinds augustus 2006 uitkomend voor ZC Valkenburg, was het goudhaantje met maar liefst 5 gouden (2 Kampioen¬schapsrecords), 2 zilveren en 1 bronzen medailles. Chantal Senden zette een puike prestatie neer door de 50 m vrije slag te winnen met een nationaal record. De Valkenburgse Sanne Scheerder die voor de eerste keer mocht deelnemen aan het nationaal kampioenschap, veroverde de nationale titel op de 200 m schoolslag, junioren 1.
De junioren van de selectiegroep Kolimbo van ZC Valkenburg, die zich voor de NJK hadden geplaatst zijn: Joey de Ruiter (2 goud), Kay op den Kamp (2 goud), Yannick Mommers, Dean Coert (allen uit 1991), Scott Delbressine (1 goud, 1 zilver), Arvid Munsters (5 goud, 2 zilver, 1 brons), Jeroen Feijs (1 zilver), Mitch Notten (3 brons), Kees Derks (1992), Chantal Senden (1 goud, 2 zilver, 1 brons), Misty Coert, Jamie Schepers (1993) Sanne Scheerder (1 goud, 1 zilver), Celine Dekker, Ruben Klinkers en Lester Snackers (uit 1994) Voor de laatstgenoemden was dit het eerste NJK.
Deze zwemmers werden begeleid door Eric Craemers (hoofdtrainer), Linda van den Eynden, Christoph Huppertz en Maurice Geurts.

← Vorig bericht

clubkampioenschappen 2007

Darts Tournament in Berg werd een groot succes

Volgend bericht →