Boodschap

Voorpagina » Prikkelingen » Boodschap

Esther Theunissen is uitgever van “Gastvrij Magazine” en heeft een scherpe blik op wat zich in de horeca branche afspeelt en weet dat goed te analyseren.
Onder de titel “Prikkelingen” schrijft ze erover voor TV Valkenburg. Veel onderwerpen kunnen aan de orde komen, want een prikkeling is een breed begrip, van stimulans tot irritatie.

Het toilet is vaak, ook voor de bezoeker, een rustpunt in de horeca. Gezeten heb je de tijd om even rond te kijken. Is het toilet schoon? Doorgaans gelukkig wel. Is er papier? Ook dat is zelden een probleem. 

Soms hebben eerdere bezoekers boodschappen op wanden en deuren achtergelaten. Geen grote of kleine bood­schappen, maar vormen van graffiti, mededelingen, variërend van schuttingwoorden tot liefdesverklaringen. Noch het een, noch het ander heeft feitelijk nut. De beoogde liefdespartij bezoekt doorgaans toiletten voor de andere kunne. 

Rondkijkend vraag ik me wel regelmatig af wat er ach­ter de geheime deur zit. Ja, nogal eens tref ik een anonieme, afgesloten deur aan op het toilet. Zonder opschrift, niet transparant, maar ook ondoordring­baar. Nieuwsgierig als ik ben vraag ik me steeds weer af: wat zit hier achter?

Nee, ik ben niet bang voor geheime camera’s of ander registratiemateriaal. Wellicht is het gewoon een op­slagplek voor poetsmiddelen. Maar zet het even op de deur. Of kleed de deur mooi aan. Geef de deur een boodschap!

Meer columns van mij in de rubriek “Prikkelingen”? Kijk op deze pagina: https://tvvalkenburg.tv/prikkelingen/

← Vorig bericht

Uitslagen amateurvoetbal zondag 12 december

JCV De Foekepot roept nieuwe heersers uit

Volgend bericht →