“Menu van de chef”

Voorpagina » Prikkelingen » “Menu van de chef”

Esther Theunissen is uitgever van “Gastvrij Magazine” en heeft een scherpe blik op wat zich in de horeca branche afspeelt en weet dat goed te analyseren.
Onder de titel “Prikkelingen” schrijft ze erover voor TV Valkenburg. Veel onderwerpen kunnen aan de orde komen, want een prikkeling is een breed begrip, van stimulans tot irritatie.

Hoe vertel ik het mijn gasten? Voor menig horecaonder­nemer moet dat een knellende vraag zijn. De tijd dat iedereen alles “op een bedje van” een of meer groen­ten legde is gelukkig op zijn retour.

Een nieuwe kreet, die we met name in het aanbie­dingen­cir­cuit vaak tegenkomen: “Menu van de chef” als hoog­te­punt van het bedrijf. Daar kijken we van op. Wie be­denkt of maakt de andere menu’s dan? De afwasser, de ober, de portier? 

Het woord “luxe” wordt ook te pas en te onpas ge­bruikt. Zo bestelden B en ik onlangs een luxe Champagne­ontbijt voor twee personen. De prijs was veelbelovend. Helaas, alleen de prijs. De “Champagne” bleek uit een miniem blikje te komen met een klein beetje bruis en zonder smaak. 15 centiliter voor twee perso­nen. Ver­der: één kleine portie yoghurt voor twee per­sonen, één broodje, één (gelukkig gekookt) ei en nog een en ander dat vermoedelijk overtollig was geworden bij de ver­strek­ker. Het werd een vastendag voor ons.

Ook veel gebruikt: “Bourgondisch” genieten. Ik weet het niet, als ik Bourgondisch wil genieten, ga ik naar Boergondië (Bourgogne) in Frankrijk. In Limburg geniet ik liever Limburgs. En hier is veel te genieten.Kortom: kies voor originele terminologie. Maak waar wat u belooft. En wees eerlijk. Dan weten we waar we aan toe zijn. En keren we graag terug.

Meer columns van mij in de rubriek “Prikkelingen”? Kijk op deze pagina: https://tvvalkenburg.tv/prikkelingen/

← Vorig bericht

Walram wint van Berg’28 in prima derby PLUS VIDEO

Al duizenden Amstel Vaasjes verkocht voor Valkenburgse horeca

Volgend bericht →