Moeilijke hapjes

Voorpagina » Prikkelingen » Moeilijke hapjes

Esther Theunissen is uitgever van “Gastvrij Magazine” en heeft een scherpe blik op wat zich in de horeca branche afspeelt en weet dat goed te analyseren.
Onder de titel “Prikkelingen” schrijft ze erover voor TV Valkenburg. Veel onderwerpen kunnen aan de orde komen, want een prikkeling is een breed begrip, van stimulans tot irritatie.

Moeilijke hapjes. Waarom?

Tijdens een borrel laat ik meestal de versnaperingen aan mij voorbij gaan. Die in vaste vorm dan…
De zogenaamde moeilijke hapjes.

De ouderwetse kaas-ui prikker of de niet-te-warme bitterbal zijn met de ‘reine’ rechterhand prima in één vloeiende beweging naar de mond te brengen. Zelfs met een glas in de linkerhand en een tas die aan je arm bungelt. Een kaassouffleetje kan ook nog, maar de vulling is zo gloeiend heet, dat wanneer je er in bijt, je tong, en meestal ook je kin, brandblaren heeft. Au!

Ook makkelijk te eten, maar ik blijf er echt van af: borrelnootjes. Bij veel mannen is ‘na het plassen, handen wassen’ niet blijven hangen.

Er is schijnbaar een bepaalde drang om fingerfood ingewikkeld te presenteren. Een torentje van geitenkaas en salade, te hoog om in 1 keer naar binnen te schuiven en bij de eerste hap stort het in elkaar; een bruschetta die in zes stukken breekt; een plak gerookte zalm die je niet doorgebeten krijgt en zodoende op een niet al te elegante wijze in zijn geheel in de mond verdwijnt. Vreselijk. Waarom?

Ik sla ze voortaan over en geniet ongegeneerd van de amusante en soms hilarische taferelen van de overige aanwezigen die de strijd aan gaan met de mondvermaakjes (what’s in a name?).

Bij mijn weten moet de etiquette voor moeilijke hapjes nog geschreven worden…

Smakelijk, in ieder geval. Oh nee, dat zeg je volgens de etiquette dan weer niet.

Meer columns van mij in de rubriek “Prikkelingen”? Kijk op deze pagina: https://tvvalkenburg.tv/prikkelingen/

← Vorig bericht

Foto’s Oet de ouw doas – Vilt Rijksweg

Uitslagen amateurvoetbal zondag 21 november

Volgend bericht →