Shared Dining?

Voorpagina » Prikkelingen » Shared Dining?

Esther Theunissen is uitgever van “Gastvrij Magazine” en heeft een scherpe blik op wat zich in de horeca branche afspeelt en weet dat goed te analyseren.
Onder de titel “Prikkelingen” schrijft ze erover voor TV Valkenburg. Veel onderwerpen kunnen aan de orde komen, want een prikkeling is een breed begrip, van stimulans tot irritatie.

De populariteit van ‘shared dining’ groeit nog altijd in de horeca: een tableau met lekkers en twee of meer lepels of vorken om samen te genieten is in. Echter, zeker in het toeristenseizoen nemen veel gasten zelf een onbedoeld initiatief tot samen genieten van één gerecht. 

Een glas fris met twee rietjes zijn we gewend. We zagen al twee volwassen mannen samen lepelen in één als eenpersoons bedoelde kom uiensoep en zelfs de gesmolten kaas verdelen. En samen om beurten hun stokbroodsneetjes soppen in de kom. De soep ging helemaal op. Dat wel. Dat er bij één stuk vlaai twee vorkjes worden gevraagd is in veel zaken al eerder regel dan uitzondering. Moeten we dan écht een vlaai in 20 stukken gaan snijden om de juiste portiegrootte te krijgen?

Een hoogtepunt: twee gasten die samen genieten van één driegangenmenu à € 35,-. Gast 1 neemt de amuses, het voor- en nagerecht, gast 2 eet het hoofdgerecht. Gratis brood en water worden bijbesteld, aan één glas wijn nippen beiden. De gastvrouw legt het bestek keurig neer volgens de wensen van beiden. 

Moet de horeca in de toekomst zitgeld vragen voor een plekje op het terras of binnen aan tafel? De kosten inclusief precario, toeristenbelasting, BTW en andere heffingen kunnen niet door tweeën worden gedeeld.

Meer columns van mij in de rubriek “Prikkelingen”? Kijk op deze pagina: https://tvvalkenburg.tv/prikkelingen/

← Vorig bericht

VSP over Polfermolen: van breekpunt naar zwaarwegend punt

Programma’s vanaf 27 maart

Volgend bericht →