25.000 Wielerfans naar Valkenburg. Hoe moet dat?

Voorpagina » Toerisme » 25.000 Wielerfans naar Valkenburg. Hoe moet dat?

Komend weekeinde, 3 en 4 februari, wordt Valkenburg overstroomd door naar schatting 25.000 wielerfans vanwege het WK Cyclo Cross, boven op de Cauberg en Kuurpark. Om de verkeersstroom in goede banen te leiden, is een aantal maatregelen van kracht in en rond de gemeente. Doorgaand autoverkeer rond de wedstrijdlocatie is alleen mogelijk met speciale vergunningen (VIP-Hospitalitykaart).
Sibberweg
De VIP-parking is op beide dagen voorzien op de Sibberweg. Vanaf deze plaats brengen shuttlebussen (tussen 6 en 20 uur) de genodigden naar de Cauberg. De Sibberweg is vanuit Valkenburg bereikbaar via Grendelplein en Daalhemmerweg. Vanaf Maastricht via de Rijksweg in Vilt is er eenrichtingsverkeer voor bussen naar de Cauberg. Vanaf de Sibberweg richting Maastricht is de weg open (N590).
De Cauberg is, vanaf vrijdag 2 februari (acht uur ’s morgens) tot en met maandag 5 februari ‘s middags slechts vanaf het Grendelplein bereikbaar richting Berg & Terblijt. Omleiding is voorzien via de Daalhemmerweg. Op de beide wedstrijddagen is de Cauberg gesloten voor alle verkeer tussen 6 en 19 uur en alleen toegankelijk voor bewoners en officials met een speciale kaart.
Margraten
Vanuit Margraten – gratis parkeren op bedrijventerrein Aan de Fremme – heeft de organisatie gekozen voor het inzetten van pendelbussen om de bezoekers naar het parcours in Valkenburg te brengen. De pendelbussen rijden van 8.00 tot 20.00 uur vanuit het bedrijventerrein via de Prinses Amalialaan, Heiligerweg, Eijkerstraat, Eijkerweg en Kenkersweg naar Valkenburg en retour.
Hekerweg
De reguliere parkeergelegenheid in Valkenburg heeft niet voldoende capaciteit om de verwachte bezoekersaantallen te verwerken. Daarom is het noodzakelijk om gedurende het evenement de Hekerweg en Heek (grondgebied gemeente Voerendaal) als eenrichtingsverkeer (op zondag van 6 tot 22 uur) in te stellen om wille van het creëren van aanvullende parkeerruimte. Vanaf deze locatie worden shuttlebussen ingezet. Het eenrichtingsverkeer is niet van toepassing voor fietsers, bromfietsers en voetgangers.
Campers/caravans
Voor campers en caravans is geen aparte parkeerplaats ingericht. U dient zelf een camping te reserveren voor een plek. De overige parkeergelegenheden van Valkenburg en omgeving zijn aan het normale uur-/dagtarief.
Minder-validen
Indien u minder-valide bent kunt u een mail sturen naar info@limburg2018.com. U krijgt dan een invaliden parkeerticket met de benodigde informatie.
Openbaar vervoer
Het WK is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanuit Maastricht en Heerlen rijdt iedere 15 minuten een trein richting Valkenburg. Vanuit het station is het dan nog 20 min. wandelen tot aan het WK-parcours. Hier is bewegwijzering voor aanwezig. Kijk voor actuele reisinformatie op 9292.nl.
Afzetplek
Kort bij het parcours is er een afzetplek voor bezoekers, een ‘Kiss and Ride’ op de Rijksweg in Vilt aan het St. Rochusplein. Volg hiervoor de borden ‘Kiss ’n Ride’.
Bussen
Buschauffeurs kunnen hun passagiers op de Pr.Beatrixsingel in Valkenburg afzetten, om vervolgens de bus te parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaats. U hoeft hier géén ticket voor aan te vragen.
P+R Maastricht-Noord
Het P+R-terrein Maastricht Noord is gemakkelijk bereikbaar via snelwegafrit Beatrixhaven (afrit 52: Maastricht Noord). Deze afrit heeft een rechtstreekse verbinding met de A2 en de A79. Adres: Hoekerweg, Maastricht. Vanaf dit station kunt u met de trein naar Station Valkenburg (richting Heerlen). Vanaf hier kunt u lopen naar het evenemententerrein.
Komend via de autoweg uit de richting Heerlen, Maastricht en Eindhoven neemt u de A79 richting Maastricht/Valkenburg, afslag Valkenburg-Houthem (afslag 3) en volg de gele borden ‘WK Cyclo Cross’ en de aanwijzingen van de verkeersregelaars die op diverse plaatsen en drukke kruispunten worden ingezet om bezoekers naar de juiste plek te sturen.
Mocht u niettemin van mening zijn dat de organisatie nog aanvullende maatregelen moeten treffen, kunt u contact opnemen met ons secretariaat, via telefoonnummer 043-2030013. Tevens kunt u langskomen in ons ‘eventoffice, op de parkeerplaats bij Holland Casino.

← Vorig bericht

VSP: Nieuwe parkeervergunningsysteem voldoet niet

Schrijen nieuwe burgemeester Valkenburg aan de Geul

Volgend bericht →