Tekort betaald uit voorschot meeropbrengst belastingen

Voorpagina » Toerisme » Tekort betaald uit voorschot meeropbrengst belastingen

Wethouder Jan Vermeer (VVD-Economie en Toerisme) heeft maandagavond toch dekking gevonden voor een financieel tekort van € 34.500,-  rond de verhoging van het budget (ca € 110.000,-) voor evenementen dit jaar. Dat bedrag bleek niet voldoende om alle evenementen te financieren.  Het college wilde maandagavond van de raad de goedkeuring voor de evenementen hebben, waarbij het geld pas in de zomer zou worden toegekend.
Alle fracties gingen hiermee niet akkoord. Zij vroegen maandagavond duidelijkheid aan de wethouder uit welke pot hij het tekort wilde financieren. Na een schorsing deelde wethouder Vermeer de raad mee dat het college een dekking gevonden had.
Zoals hij eerder al had aangegeven is de toeristen- en parkeerbelasting t.o.v. 2014 hoger uitgevallen. Ook voor 2015 gaat het college er van uit dat deze stijging zal doorzetten van € 1.800.00 naar € 1.850.000. Als voorschot hierop zal het tekort uit deze pot worden genomen en later weer aangevuld worden met de verwachtte meeropbrengst. De raad kon zich tenslotte hierin vinden en schaarde zich achter het ingediende amendement van raadslid Wim Weerts (Algemeen Belang).
Fractievoorzitter Math. Knubben van het CDA bleef bij zijn standpunt dat de raadsnota’s van wethouder Vermeer erg rommelig zijn en vroeg hem om duidelijke en begrijpelijke taal in zijn nota’s te schrijven. Tevens werd het college voorgehouden dat slechts bij hoge uitzondering in de toekomst voorschotten op de kaderbrief kunnen worden genomen en door de raad goedgekeurd.
Kleine evenementen
Met de financiële stand van vandaag is € 12.500,- al uitgegeven aan kleine evenementen en resteert nog € 7.500 in kas.
 

← Vorig bericht

Onderzoek naar schrijfwijze dialectborden

Dames ZVV de Wiegert kampioen hoofdklasse

Volgend bericht →