Chinese delegatie bezoekt eind deze maand Valkenburg

Voorpagina » Toerisme » Chinese delegatie bezoekt eind deze maand Valkenburg

Van 27 tot en met 29 september bezoekt een Chinese delegatie   Valkenburg aan de Geul. Het gezelschap bestaat uit zeven personen waaronder de burgemeester van de stad Jiangyou, waarmee Valkenburg eerder dit jaar een stedenband is aangegaan. Het hoofd externe betrekkingen, een VVV-functionaris alsmede vier ondernemers completeren het gezelschap. Vanuit Chinees oogpunt is het belangrijk dat de burgemeester, als hoogste ambtenaar van de stad, meereist. Als hij de contacten met Limburg goedkeurt, kunnen o.a. de meegereisde ondernemers ervoor gaan zorgen dat de samenwerking meer gestalte gaat krijgen.
De doelstelling van het bezoek is om bedrijven bij elkaar te brengen. De overheid in China heeft de streek rond Jiangyou bestempeld als toeristische regio en liefst 11 miljard euro vrijgemaakt om te investeren. “Daarvan kunnen zowel Chinese als Limburgse bedrijven profiteren. Het is een kennisuitwisseling”, legt gemeentesecretaris Louk Bongarts uit. “Er zijn vier pijlers gedefinieerd in China: economie, toerisme, educatie en cultuur. In de korte tijd dat de delegatie hier is, bezoeken we ook een agrobusiness in het Noord-Limburgse Horst. Daar ligt een veredelingsbedrijf dat een joint venture (een samenwerkingsverband tussen twee organisaties, waarbij zij samen een nieuw bedrijf opzetten), kan aangaan met het Chinese ‘valley of love’ waar lelies worden geteeld. De veredelde soort wordt in China gegeten en is goed voor nieren en maag”, vertelt Bongarts.
Tijdens de twee bezoekjes aan Jiangyou was de Valkenburgse delegatie onder de indruk van hetgeen men in de stad zag. Op haar beurt probeert Valkenburg met een sprankelend programma de Chinese harten te “veroveren”. Naast een businessmeeting in Houthem en de opening van Chinese kunst in het gemeentehuis, is er een culturele show in het nieuwe paviljoen bij chateau St.Gerlach. Er zijn optredens van Vocal Chord, Chorale en wellicht nog een koperensemble. Iedere Valkenburger wordt voor deze happening uitgenodigd. Wie er naar toe wil gaan, dient zich wel aan te melden via deze website. Er zijn 500 plaatsen beschikbaar.
Donderdag 28 september zal dezelfde culturele show nogmaals plaatsvinden in gemeenschapshuis Cascade in Vilt. Deze voorstelling is speciaal bestemd voor de basisscholen. De laatste dag, vrijdag 29 september wordt het bezoek afgesloten met de onthulling van een plaquette in de Gemeentegrot.
Op de foto van de gemeente Valkenburg aan de Geul zijn schilderijen van Limburgse schilders te zien. Deze werden tijdens het  bezoek van het Valkenburgse college in Jiangyou geëxposeerd.

← Vorig bericht

Klein chemisch afval inzamelen stopt

Kinderen nemen nieuwe schoolroute in gebruik

Volgend bericht →