7500 wandelaars verwacht bij Heuvelland-4-daagse

Voorpagina » Toerisme » 7500 wandelaars verwacht bij Heuvelland-4-daagse

Vanaf 8 augustus zullen circa 7500 wandelaars de paden in en rond Valkenburg aan de Geul en ver daarbuiten bevolken. En dat vier dagen lang. Dat wordt zeker genieten voor de wandelaars tijdens de 32ste editie van de Heuvelland Vierdaagse. Het meerdaagse evenement verheugd zich in een steeds stijgende ontwikkeling. Een maand voor de start van de vierdaagse over wandelpaden waren er al meer inschrijvingen ontvangen dan in dezelfde periode het jaar ervoor.
Inschrijven
PR-medewerker Frits Mullenders van de Heuvelland Vierdaagse verwacht op de dinsdag en woensdag voor de start nog eens tweeduizend inschrijvingen. Zeker bij goed wandelweer. Deze tak van sport zit in de lift. “Overal worden tochten georganiseerd. Geen marathon afstanden overigens, dat loopt terug”, aldus Mullenders. “Voor de meeste mensen geld de gezelligheidsfactor als motivator om te lopen. En dan gezamenlijk ergens onderweg iets drinken en  eten. Die prestatiedrang is er helemaal af”.
Afstanden
De organisatie heeft ook dit jaar weer vijf wandelroutes uitgezet van 7, 14, 21, 18 en 42 kilometer. Elke ochtend kan er vanaf 7 uur gestart worden bij café-zaal ’t Vöske in Berg & Terblijt. Alle routes worden met pijlen uitgerust en na elke 7 kilometer is er een rust- en verzorgingsplaats.
Openingsprogramma
Daags voor de start van de eerste wandeldag zal voor het gemeenschapshuis
’t Vöske de openingsceremonie plaatsvinden met optredens van de Coriovallum Pipe Band uit Heerlen en dansgroep Oxygen uit Maastricht. Aansluitend is er een show met licht en geluid door Jonglissimo uit Oostenrijk én de groep Light Balance uit de Oekraïne. Gratis te bezoeken.
Meer info over de wandelvierdaagse vindt u via de website: www.heuvelland4daagse.nl
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Juli was een hete maand

‘Straatpraat in de Plenkert’

Volgend bericht →