Bevestiging: 'toerisme in Limburg zit op goede weg'

Voorpagina » Toerisme » Bevestiging: 'toerisme in Limburg zit op goede weg'
TV Valkenburg vroeg wethouder Claudia Bisschops (CDA) hoe haar werkbezoek aan Zuid-Tirol is verlopen. Zoals eerder gemeld was zij in dit gebied van 16 t/m 19 oktober jl. samen met andere gemeentebestuurders uit het Heuvelland. Ook vertegenwoordigers van de provincie Limburg en Visit Zuid-Limburg reisden mee.
De wethouder laat in algemene zin weten dat het een druk programma was. Met veel sprekers en rondleidingen. Waarbij duurzame mobiliteit en de kracht van streekproducten als sterk merk aan de orde kwamen.
Het Unesco Geopark Bletterbach werd bezocht. Zoals bekend concludeerden studenten van de Universiteit Maastricht onlangs dat voor Zuid-Limburg de status van een Geopark een veel realistischer doel is dan de status van Unesco Werelderfgoed.
Samenwerking
De wethouder spreekt als haar volle overtuiging uit dat de reis ook een bevestiging was van het feit dat de gemeentebestuurders in Zuid-Limburg op de goede weg zijn in zowel het samen optrekken in het Middengebied (dat is het gebied tussen Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen,red) als in de samenwerking met deze grote drie steden.
China-reis
TV Valkenburg vroeg ook naar het verloop van de reis naar Jiangyou in China. Van 13 tot en met 19 oktober ondernomen door ondermeer burgemeester Jan Schrijen en de intussen voormalig algemeen directeur Louk Bongarts. Een evaluatie van deze reis is in de maak, zo laat de gemeente weten. Zodra de gemeenteraad hierover wordt geïnformeerd ontvangt TV Valkenburg deze evaluatie ook.
← Vorig bericht

'Sint Maarten meets vastelaovend' in Houthem

Kerststad Valkenburg krijgt vorm

Volgend bericht →