'Bezin in Limburg' wint Cultural Tourism Destination Award

Voorpagina » Toerisme » 'Bezin in Limburg' wint Cultural Tourism Destination Award

De Cultural Tourism Destination Award wordt sinds 2014 jaarlijks uitgereikt en is een initiatief van ECTN, het European Cultural Tourism Network, in samenwerking met de European Travel Commission and Europa Nostra. Ter gelegenheid van het Europees Jaar voor Cultureel Erfgoed 2018 kende de prijs dit jaar voor het eerst zeven categorieën. Zuid-Limburg won de 2e prijs binnen de categorie Religieus Toerisme voor haar werk op het vlak van bezinningstoerisme. De winnaar binnen de categorie Religieus Toerisme is het Italiaanse Umbrië met de nieuw ontwikkelde route rond Franciscus van Assisi.

Het bidbook met als titel South Limburg, a Spiritual Awakening (Bezin in Limburg) werd geschreven en ingediend door Anya Niewierra, algemeen directeur van VVV Zuid-Limburg.
De jury was met name gecharmeerd van de innovatieve wijze waarop de regio haar katholieke DNA met de vele religieuze gebouwen en katholieke tradities koppelt aan de zoektocht van de moderne mens naar de ‘zin van het leven’. Limburg was in 2009 de eerste regio in Nederland die de term bezinningstoerisme introduceerde en daar ook een aparte strategie voor ontwikkelde en uitvoerde.
Een concreet resultaat van Bezin in Limburg is het komend weekend te bezoeken. Immers, van 26 tot 28 oktober wordt in het heuvelland inmiddels alweer voor de 8e keer het Beleefweekend georganiseerd, met diverse activiteiten rond stilte, spiritualiteit, wellness, kunst en natuur. Het evenement begon in 2011 in Vaals op initiatief van de gemeente en is inmiddels een particulier project dat gesteund wordt door de 3 zuidelijke citta slow gemeenten en de VVV.

← Vorig bericht

Gasstation in Broekhem wordt verplaatst

TV Gids vanaf 28 oktober

Volgend bericht →