Bijzondere expositie in de Valkenburgse Katakomben

Voorpagina » Toerisme » Bijzondere expositie in de Valkenburgse Katakomben

Onder de titel ‘Reflections’ vindt tot 30 mei in de Valkenburgse Katakomben – met uitzondering van de maandag – een bijzondere expositie plaats. De expositie laat je met andere ogen naar het verleden kijken.
Hoe wordt ‘de geschiedenis’ door de eeuwen heen uitgebeeld, en hoe is dit van invloed op jouw persoonlijke visie? tijdens deze tentoonstelling worden verschillende gezichtspunten in beeld gebracht. Een spannende combinatie van beeld, geluid en interactie, en tegelijkertijd een boeiende reis door de tijd.
Bijzonder onderdeel van de expositie is een serie brieven, die de geschiedenis op strikt persoonlijke wijze belichten. Er is een select gezelschap van schrijvers, wetenschappers, dichters en journalisten uitgenodigd om een persoonlijke brief te schrijven aan iemand uit het Romeinse verleden. Een bericht van mens tot mens, met ons hedendaagse leven als kader en vertrekpunt.
De schrijvers hebben een lijst ontvangen van al deze personages, en zij hebben vervolgens een ‘gesprekspartner’ uitgekozen. De brieven worden gepresenteerd op grote panelen in een van de mooie ondergrondse expositieruimtes.
Deelnemers: Wiel Kusters, Chantal van Dam, Maarten van den Berg, Anya Niewierra, Edwin Smet, Piet Snijder en Lex Bijlsma.
 

← Vorig bericht

'Good Veurein' over streekgerechten

Boom omgewaaid op Cauberg

Volgend bericht →