Bloemen houden van mensen

Voorpagina » Toerisme » Bloemen houden van mensen

Een bekende slogan, nu ook zichtbaar in het winkelcentrum van Valkenburg aan de Geul. De plaatselijke ondernemers, de firma Ruijters, de Rabobank en de gemeente Valkenburg aan de Geul hebben de handen in elkaar geslagen en een lang gekoesterde wens in vervulling zien gaan. Met 45 bloemtorens – dipladenia’s en geraniums – wordt het winkelcentrum de komende dagen opgetuigd. Bedoeld om de gasten en winkelend publiek in een sfeervolle omgeving op te vangen.
“We zijn er blij mee,” aldus Petra Naaijkens van de gelijknamige Natuurshop. “Het fleurt de omgeving op. Mooi dat bijna alle ondernemers dit hebben mogelijk gemaakt. Er komt dus meer oog voor het winkelend publiek. Ze moeten niet vergeten om deze planten met enige regelmaat water te geven!” klinkt het lachend, duidend op de twee bomen enkele meters verderop die onlangs verwijderd moesten worden vanwege uitdroging.
Namens de ondernemers kregen wethouder Jan Vermeer, City-manager John Wauben en Marcel Roijen (Rabobank) een bloemetje overhandigd. Jan Vermeer haalde nog maar eens aan dat er deze keer geen ontkomen aan was voor de gemeente om mee te doen. “In zo’n korte tijd met z’n allen dit voor elkaar krijgen is mooi! Enthousiasme veroorzaakt sympathie. Kleine dingen maken het grote geheel compleet. Iedereen vond dat dit moest gebeuren alhoewel hier bij de gemeente geen budget voor is. Maar dat komt goed!” liet Vermeer optekenen. Marcel Roijen benadrukte nog maar eens de rol van de gemeente. “Als we dit  samen kunnen doen, kan de gemeente niet weigeren om mee te helpen. Wij, als Rabobank, zien ook het nut in van dit project en hebben direct onze steun toegezegd.”
De komende 18 weken sieren de bloembakken het straatbeeld. Daarna is het de beurt aan de kerstmarkt. In 2018 wordt gekeken naar een uitbreiding.
Foto’s Frits Feuler, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Conflicten rond de uitbreiding van een kerkgebouw

Team Walram onder 11 jaar wint ook de districtsbeker

Volgend bericht →