Bijzondere verhalen over Geulhem

Voorpagina » Toerisme » Bijzondere verhalen over Geulhem

Met de presentatie en overhandiging van het eerste exemplaar van het boekje “Kasteleinsvrouw met zeven dartele dochters” aan burgemeester Jan Schrijen, wordt de start gemaakt van een serie boekjes waarin waargebeurde verhalen en mysterieuze anekdotes uit de kernen van Valkenburg aan de Geul.

Boekje Geulhem

Het woensdag 7 augustus gepresenteerde boekje is geschreven door Jos van Wersch en uitgegeven door het Kernoverleg Berg & Terblijt met medewerking van de gemeente Valkenburg aan de Geul.
Het boekje is via het e-mailadres van het kernoverleg gratis voor inwoners te ontvangen. Gasten van hotels en van het VVV betalen een klein bedrag als tegemoetkoming in de kosten.
Storytelling
Het boekje bevat tientallen verhalen en anekdotes over o.a. de Bronsdaelgroeve, tussen Tivoli en de kalkbranderij lag een café met zeven dochters. Wat weet u van het café ‘De Veertien Batse’? Het boekje bevat vele oude – soms nog nooit eerder gepubliceerde – foto’s van Geulhem. Hub In De Breakt van het Kernoverleg heeft zoveel materiaal over Geulhem verzamelt, dat hij een tweede boekje of de kleinste kern van de gemeente kan uitbrengen.
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Komt er een weekmarkt 2.0?

We duiken na het weekeinde de herfst in

Volgend bericht →