Bok komt niet terug in park Dersaborg

Voorpagina » Toerisme » Bok komt niet terug in park Dersaborg

De houten sculptuur van de Valkenburgse bok in park Dersaborg, wordt daar niet meer teruggeplaatst. Het stuk boom waar de bok op stond, is over een afstand van 100 cm zacht en voor tenminste 50 cm uitgehold. Er is een veiligheidsrisico om de bok in deze staat terug te plaatsen in een openbaar park.
Medio mei is de boomsculptuur ‘Bok’ verwijderd uit park Dersaborg. Bij inspectie bleek dat de boomsculptuur met een hoogte van 270 cm niet meer stabiel was. Omdat de bewerkte boomstronk zou kunnen omvallen, is het houten beeld uit veiligheidsoverwegingen destijds uit het park verwijderd. Daarna is de bok doorgemeten en geconstateerd dat het onderste rotsdeel tot minstens 100 cm hoogte zacht is en tevens uitgehold. In dat deel kan zich water/vocht ophopen waardoor schimmelwerking plaatsvindt.

Bok in park Dersaborg

Gevraagd naar wat er nu met het Valkenburgse symbool – De Bok – gaat gebeuren, antwoord de gemeente dat de bok niet buiten in de openbare ruimte van het park herplaatst kan worden. “Het college van B&W heeft een mooie nieuwe bestemming op het oog..”, luidt een verrassende toevoeging van de gemeente.
Archieffoto TV Valkenburg
 

← Vorig bericht

Proclamatie nieuwe prins Valkenburg tijdens Vastelaovesnach

December was nat en zacht

Volgend bericht →