Valkenburgse 'Bokkenweken' met vele activiteiten

Voorpagina » Toerisme » Valkenburgse 'Bokkenweken' met vele activiteiten

Vandaag, zaterdag 1 oktober, starten de Valkenburgse Bokkenweken. De Valkenburgse Bokkenweken zullen geopend worden door de nieuwe Valkenburgse ‘Held van de Smaak’ op het Th. Dorrenplein in Valkenburg aan de Geul.
Het is een nieuw evenement dat geïnitieerd wordt door het Valkenburg Ondernemers Collectief (VOC), Koninklijke Horeca Nederland (KHN), VVV Zuid-Limburg en de gemeente Valkenburg aan de Geul.
De bestaande activiteiten die al reeds jaren in oktober georganiseerd worden, blijven bestaan en worden geïntegreerd in de Valkenburgse Bokkenweken. Dit weekeinde start de ‘kernen battle’ met het Bokkerijdersspel.
Het weekeinde van 8 en 9 oktober staat in het teken van het culinaire met een wijnproeverij. In het daaropvolgende weekeinde vindt de Bokkemèrt plaats met diverse nevenactiviteiten. Op zondag 23 oktober staat de wereldbeker wielrennen op de agenda. Ter afsluiting zal in het weekeinde van 29 en 30 oktober de historie van Valkenburg tot leven komen. Bokkenrijdersgenootschappen uit de euregio treffen elkaar tijdens het Bokkenrijdersfestival.
 
Programma
14.00 uur                 Jonkheid en schutterij trekken met het eerste bokbiervaatje (Leeuw Bier) door het centrum
14.30 uur Persontvangst
15.00 uur                Aankomst op het Theodoor Dorrenplein, aanslaan van het eerste bokbiervaatje door de ‘Held van
de Smaak’ voor het terras van Leeuw aan de Brug
15.30 uur                 Start Bokkenbattle van de Dorpskernen
17.00 uur                 Einde Bokkenbattle van de Dorpskernen
 
Valkenburgse Bokkenweken
De maand oktober staat in het teken van de Valkenburgse Bokkenweken. Een nieuw evenement dat de historische, culturele en culinaire initiatieven in Valkenburg omarmt. Een evenement op initiatief van het Valkenburgs Ondernemers Collectief (VOC), Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en VVV Zuid Limburg, in samenwerking met de Gemeente Valkenburg aan de Geul
 

← Vorig bericht

Expositie gemeentehuis

Nieuw: 'Oostwegel Collection'

Volgend bericht →