Coronacrisis: Kerststad 2020 wordt anders dan anders

Voorpagina » Toerisme » Coronacrisis: Kerststad 2020 wordt anders dan anders
De Kerstmarkt Gemeentegrot en Kerststad 2020 zal anders zijn dan in de tientallen jaren daarvoor. Dat schrijft wethouder Claudia Bisschops in een brief aan de gemeenteraad.
Onzekerheid editie 2020
“Allereerst is er de onzekerheid of er door de coronapandemie nog wel mogelijkheden blijven om een ondergrondse Kerstmarkt (en zelfs Kerststad) te organiseren. Daarnaast kan het mede door mogelijke onrust en/of twijfels onder de potentiële bezoekers in binnen- en buitenland heel anders worden. Ook de aanpassingen in looproutes, wachtrijen, doorlooptijden, reserveringen vooraf en mogelijke tijdsloten voor een bezoek aan de Kerstmarkt vormen nieuwe uitdagingen”, schrijft de wethouder. Daarmee sluit dit antwoord aan op de vorige week gedane uitspraken die TV Valkenburg publiceerde.
De kerstmarkt in de Gemeentegrot wordt georganiseerd door de gemeente en The Pepr Company. “Ook dit jaar was de samenwerking goed, bleven de uitgaven binnen de geraamde budgetten en waren ook de standhouders tevreden over de samenwerking”, aldus wethouder Bisschops.
Uit het onderzoek van de studenten van Zuyd Hogeschool tijdens de kerstmarkt 2019, blijkt dat de grootste groep die de markt bezocht, ligt tussen de 50 en 64 jaar oud, bezoekt de grot langer dan 90 minuten en besteed tussen de € 21,- en € 40,- per persoon.
resultaat onderzoek studenten zuyd hogeschool

Financiële gevolgen in kaart brengen
In mei heeft wethouder Bisschops de gemeenteraad over de mogelijke financiële gevolgen en uitdagingen met betrekking tot de coronacrisis geïnformeerd. Daarbij werden ook de problemen voor de exploitatie aangekaart voor de editie 2020. “Zodra meer duidelijk is over de maatregelen die tijdens de winter 2020 gaan gelden en de aanpassingen die nodig zijn om de Gemeentegrot tijdens de Kerststad editie 2020 als Kerstmarkt open te stellen, zal ik de raad daarover informeren”, aldus Bisschops.
Archieffoto TV Valkenburg
← Vorig bericht

Zondag sacramentsprocessies door Broekhem

Voor start seizoen spelen op nieuw waterveld

Volgend bericht →