Coronacrisis: Nieuwe looproutes aangebracht met stickers

Voorpagina » Toerisme » Coronacrisis: Nieuwe looproutes aangebracht met stickers
De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft vrijdag de looproutes in het kader van de anderhalvemeter-regel aangebracht. Onder het toeziend oog van wethouder Claudia Bisschops hebben gemeentemedewerkers de stickers en borden geplaatst. Middels stickers op de straat wordt de gast die Valkenburg bezoekt wegwijs gemaakt. Vanaf Tweede Pinksterdag gelden deze nieuwe regels in Valkenburg.
geulpoort looprichting en plattegrond

Nieuwe looproutes
Er zijn voor een beperkt aantal straten aangepaste looproutes ingesteld die iedere dag van de week gelden. In het weekeinde – vrijdag, zaterdag en zondag – worden tevens ‘hospitality guides van het VVV’ ingezet.
Vanwege de smalle straten in het centrum wordt een gescheiden looproute gehanteerd. Komende vanuit het noorden, vanaf de Louis van der Maesenstraat richting het Th.Dorrenplein, mag de bezoeker de Grotestraat-centrum in lopen. Omgekeerd niet vanuit de Grotestraat. Daar zal een hekwerk de toegang verhinderen. Om dan op het Th.Dorrenplein te geraken wordt omgelopen via de Pelerinstraat, het Casinopleintje en de Passage. Of u loopt via de Pelerinstraat richting de Wilhelminalaan, Jan Deckerstraat de Passage in. In alle genoemde vrij nauwe straten, wordt u verzocht anderhalvemeter-afstand in acht te nemen. De bewegwijzering is met ‘hartjes’ aangegeven.
geulpoort heeft geen zitplaatsen meer

Looproutes in ‘Veilig Valkenburg’
Vanaf maandag – Tweede Pinksterdag – zijn de deuren van winkels, attracties, musea, restaurants, cafés en terrassen weer voor u geopend. “Alles wordt gedaan om u veilig en gastvrij te ontvangen. Daarvoor hebben we ook uw hulp nodig. Samen zorgen we er voor dat deze vooralsnog ‘voorzichtige’ opening zó goed verloopt dat we straks weer meer stappen voor- uit mogen zetten. Dat kan alleen als u mee werkt!”, aldus wethouder Claudia Bisschops. Zij voegt er aan toe dat de hospitality guides aan iedereen folders en flyers uitdelen.
sticker looproute

Deze regels bijven van kracht!
– Houd 1,5 meter afstand.
– Vermijd drukte! Wacht even voor elkaar als u de 1,5 meter afstand niet kunt aanhouden.
– Blijf thuis of ga naar huis als u verkoudheidsklachten hebt of krijgt. Ook later bent u altijd weer welkom in Valkenburg aan de Geul.
– Was regelmatig uw handen. Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
– Schud geen handen en knuffelen mogen we helaas ook nog niet.
– Gebruik papieren zakdoekjes als u uw neus snuit.
– Sta zo min mogelijk stil op straat en loop direct naar de plek van uw keuze
Reserveer vooraf uw bezoek aan attractie of horeca
Als u een attractie, restaurant, café of terras wil bezoeken, dan bent u verplicht om vooraf te reserveren! Dat kunt u doen via de website en/of facebook van de locatie van uw keuze. Ook kunt u uiteraard telefonisch reserveren.
Foto’s en video Fons Winteraeken, TV Valkenburg
https://youtu.be/TRL5T9WQAS8&rel=0
 
← Vorig bericht

Inzameling oud papier wordt hervat

Léon Kerckhoffs stopt als voorzitter Heuvellandbibliotheken

Volgend bericht →