Coronacrisis: Verregaande inperking persoonlijke vrijheid tot 1 juni 2020

Voorpagina » Toerisme » Coronacrisis: Verregaande inperking persoonlijke vrijheid tot 1 juni 2020

De regering heeft verregaande maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, verlengd tot 1 juni a.s. De verregaande maatregelen zijn een voortvloeisel uit het gedrag van velen die afgelopen weekeinde massaal naar buiten gingen om van het goede, eerste lenteweer te genieten. Dat is vanavond om 19 uur bekendgemaakt door de regering tijdens een persconferentie.
Gevolgen
Voor Valkenburg aan de Geul betekenen de verlenging van de maatregelen nogal wat. De scholen en de horeca blijven dicht tot en met 6 april. Wat voor gevolgen dit heeft voor eindexamens is nu nog niet helder. Het heeft gevolgen voor alle kerkgenootschappen want Pasen en Pinksteren vallen binnen de periode tot 1 juni. Te denken valt aan het vervallen van de eerste H.communies, de mei-den plantingen, dodenherdenking, Pop On Top, sacramentsprocessies, Koningsdag in de kernen, pretparken, sprookjesbos, kabelbaan en Openluchttheater.
Alle politieke bijeenkomsten zoals commissievergaderingen en raadsvergaderingen in het gemeentehuis kunnen niet plaatsvinden tot 1 juni 2020.
De maatregelen duren tot 1 juni. Voor zover nu bekend is. Mocht het virus flink ingedampt zijn tegen die tijd, zal men de maatregelen gefaseerd gaan afbouwen. De gevolgen en de impact zullen – naar verwachting – tot na de zomer voelbaar zijn.

← Vorig bericht

Coronacrisis: Ga niet naar België en Duitsland

Tekst aangescherpte maatregelen plus uitleg Q & A

Volgend bericht →