Coronacrisis: VVV schrijft brandbrief aan staatssecretaris

Voorpagina » Toerisme » Coronacrisis: VVV schrijft brandbrief aan staatssecretaris

Toeristisch Zuid-Limburg loopt 40% van zijn inkomsten in het voorjaar mis door de noodmaatregelen die de regering heeft genomen. Dat schrijft directeur VVV Zuid-Limburg Anya Niewierra in een brandbrief gericht aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken.
“Door de Coronamaatregelen worden op het platteland van Zuid-Limburg honderden kleine familiebedrijven geraakt. Te denken valt aan verblijfsaccommodaties die leeg staan tijdens de normaliter drukste periode van het jaar (voorjaar, Pasen, Pinksteren, Koningsdag, Hemelvaart, etc.), maar ook kleine attracties en bedrijven die evenementen en rondleidingen voor onze gasten verzorgen. Deze kleine bedrijven verdienen tussen maart en juni vaak 40% van hun jaaromzet”, aldus een passage uit de brandbrief.
De kleinere toeristische evenementenbedrijfjes, B&B’s, toeristische ondernemingen, vakantiewoningen, groepsaccommodaties en kleine campings vallen niet onder de regeling ‘Tegemoetkoming Schade Covid 19’. Ook evenementenbureau ’s die toeristische rondleidingen in de regio organiseren, vallen buiten de boot, “terwijl reisbureaus die reizen naar het buitenland verkopen, wel worden gesteund”, aldus Niewierra.
De directrice van Visit zuid-Limburg hoopt dat de staatssecretaris de weeffouten op korte termijn zal repareren.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Coronacrisis: Klokken luiden als teken van hoop en eendracht

Raadsvergadering vervalt, spoedwet voor digitale besluitvoerming

Volgend bericht →