Coronacrisis: Reserveren terrasbezoek Valkenburg aan de Geul

Voorpagina » Toerisme » Coronacrisis: Reserveren terrasbezoek Valkenburg aan de Geul

Vanaf maandag 1 juni gaan de terrassen in Valkenburg aan de Geul weer open. Niet voor de volle 100%. Maar toch. Voor velen en zeker voor de horeca-ondernemers een zegen om hun gasten na drie maanden gesloten te zijn geweest weer te verwelkomen. Samen met hun branche-organisatie Koninklijke Horeca Nederland afd. Valkenburg aan de Geul, de gemeente Valkenburg aan de Geul en alle hulpdiensten, zijn zij speciaal voor het Geulstadje overeengekomen dat bezoekers van de terrassen vooraf moeten reserveren. Waarom deze procedure aangezet is, is minder duidelijk voor iedereen. Er worden vragen over gesteld via de sociale media.
Oorzaak achteraf achterhalen
Valkenburg aan de Geul heeft de hoogste terrasdichtheid van Limburg per 1000 inwoners. De horeca-uitbaters kunnen veel gasten toelaten. In tegenstelling tot de rest van Nederland is in Valkenburg overeengekomen dat ook voor de terrassen gereserveerd moet worden, juist vanwege die hoogste terrasdichtheid. Uw gegevens worden opgenomen bij de reservering. Bij een mogelijke uitbraak van het coronavirus op een later tijdstip, kan op die manier snel achterhaald worden wie in de buurt geweest is van een geïnfecteerde coronapatiënt. Mogen uw gegevens daarvoor bewaard blijven? Wij vroegen het de gemeente. De gemeente bevestigt dat de gegevens voor dat doel bewaard mogen blijven.
Nieuwsbrief
De gemeente laat weten dat er vanaf begin juni twee keer per week overleg met de horeca- en retail-ondernemers zal zijn over het verloop van de drukte en ervaringen van de afgelopen dagen. Maatregelen – indien nodig – worden snel genomen en bekend gemaakt via een digitale nieuwsbrief. Als de situatie er om vraagt, kan de nieuwsbrief zelfs dagelijks gepubliceerd worden.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Coronacrisis: Holland Casino bakt voor inwoners

Kuikens bevrijd door de brandweer

Volgend bericht →