De Plenkertstraat krabbelt langzaam op

Voorpagina » Toerisme » De Plenkertstraat krabbelt langzaam op

De Plenkertstraat krabbelt langzaam weer op. Op diverse plaatsen en in de straat wordt gewerkt. Vanuit het Grendelplein komend ziet de bezoeker aan de linkerkant van de straat dat een voormalig winkeltje geheel gestript is. Inclusief de bovenverdieping. Tegenover dit pand wordt de gevel verbouwd van een voormalige sourvenirswinkel. In dat eerste deel van de straat staan enkele panden te koop.
Protestants kerkje
Even verderop wordt gewerkt aan de renovatie van het voormalige protestantse kerkje. De koper van het kerkje en de panden aan de overkant van de straat is Ruud Wijen. Hij denkt één jaar nodig te hebben voor de restauratie van het gehele monumentale gebouw. Er zijn nog geen plannen voor de vervallen bouw tegenover de kerk. Zoals bekend wacht Wijen op de gebiedsvisie die het gemeentebestuur gaat ontwikkelen voor de gehele Plenkertstraat.
Bouwwerkzaamheden worden na de bouwvakantie – vanaf maandag 12 augustus – weer opgepakt.
Detail en nieuwe horeca
Schuin tegenover het kerkje is de voormalige winkel in fietskleding – die enkele maanden gesloten was – weer geopend. En naast het parkeerterrein is een Spaans restaurant – Fuerte Real Valkenburg genaamd – geopend. Sinds enkele dagen hangen er reclameborden buiten.

museum romeinse katakomben MRK

Nieuwe naam Romeinse Katakomben
De in 1908 gerealiseerde Romeinse Katakomben heeft en nieuwe naam gekozen: Museum Romeinse Katakomben. Anno 2019 gebruikt men tevens een afkorting: MRK. Het entreegebouw is geheel opnieuw gestuukt en er zijn nieuwe banners gemaakt met de nieuwe afkorting. De uitstraling van MRK is aangepast aan de nieuwbouw van de overburen en ziet er nieuw en fris uit.
Het in het voorjaar geopende Shimano XP trekt veel publiek. De Plenkertstraat wordt meer gebruikt door toerfietsers die de straat gebruiken om bij de nieuwe wielerzaak een kijkje te nemen. De bezoeker aan Valkenburg die door de Plenkertstraat loopt, ziet bij de vuursteenmijn een monoliet staan. De vuursteen- circa 50 tot 60 miljoen jaar oud – is om aan te raken  om de beleving van de vuursteenmijn te voelen.
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Verkeersmaatregelen en parkeerplan tijdens Vierdaagse

Zomerwandeling in De Dellen en het Meerssenerbroek

Volgend bericht →