Dit zijn dé horecatrends van 2018

Voorpagina » Toerisme » Dit zijn dé horecatrends van 2018

Trends in horecaland zijn zo veranderlijk als het weer. TV Valkenburg maakte een rondgang langs de diverse media en kwam tot het volgende verhaal. Een selectie van de ontwikkelingen waar je dit jaar niet omheen kunt.
Jenever werd lange tijd gezien als een neutje dat alleen door opa wordt gedronken. Maar dat tij is aan het keren door de komst van verschillende hippe jenevermerken die een eigentijdse draai aan het product geven. Jongere generaties waarderen de borrel van weleer.  Het oer-Hollandse gedistilleerde drankje past goed in de almaar groeiende vraag naar ambachtelijke, lokale en authentiek geproduceerde producten. Jenever laat zich nog altijd prima serveren in combinatie met een biertje – het bekende kopstootje – maar cocktailshakers hebben de drank ook omarmd. Geen twijfel mogelijk: over een paar jaar wordt jenever in één adem genoemd met gin, wodka en whisky.
Bij een goed gedekte tafel moeten niet alleen het tafellinnen, het glaswerk en het servies in orde zijn – ook het bestek doet mee. Zilver kan en mag altijd, maar verrassende kleuren als koper, zwart of pasteltinten zijn in opmars, zeker als je designs en kleuren ook nog eens combineert. Daarbij lijkt niets te gek.
In wereldsteden als New York, Londen en Parijs bestaan ze al jaren: hotels met een rooftop bar. Genieten van heerlijke cocktails en van een prachtig uitzicht. Anno 2018 zijn ook in Nederland steeds meer hotels met rooftop bars te vinden. Niet alleen hotelgasten, ook stadsbewoners weten die bars te vinden.
Voedselverspilling is passé.
In Nederland wordt jaarlijks 51 miljoen kilo voedsel verspild in de horeca, becijferde Koninklijke Horeca Nederland (K.H.N.). Dat is één derde van al het voedsel in de horeca. Er ontstaan steeds meer diensten en initiatieven om die verspilling tegen te gaan. In restaurantketen InStock wordt alleen gekookt met onverkochte producten. Een groeiend succes!  Voor horecaondernemers die met overschotten dreigen te zitten, zijn er digitale diensten als No Waste, Just Taste en Restoranto, waar speciale dagaanbiedingen kunnen worden geplaatst.
De onafhankelijkheid van reserveringsites als IENS was afgelopen jaren volop reden voor discussie. Tijdens de huidige editie van de Horecava lanceert Koninklijke Horeca Nederland, als tegenhanger, een nieuw reserveringsplatform: BookDinners. Gasten kunnen op  deze site via een inspirerende zoekmachine een restaurant zoeken waar ze willen gaan eten en heel gemakkelijk een tafel reserveren. Restaurants kunnen kosteloos deelnemen en bepalen zélf welke marketing- en kortingsacties ze hun gasten aanbieden. Op dit moment kan op BookDinners een reservering worden gemaakt bij ruim 2000 restaurants.
De ambitie is dat er halverwege 2018 minimaal 3000 restaurants meedoen.

← Vorig bericht

Succes voor S.E.C.-teams

Fiorenza wint het C.M.C. Alaif in Ell

Volgend bericht →