'Een mooie binnenkomer' voor het Openluchttheater

Voorpagina » Toerisme » 'Een mooie binnenkomer' voor het Openluchttheater

Het Openluchttheater gaat vernieuwen. Naast de akoestische aanpassing komt er ook een nieuwe toegang tot het theater. Aan het bekendmaken van deze vernieuwing wordt vanaf maandag een crowdfundcampagne gekoppeld met de welluidende naam ‘Een mooie binnenkomer’. Dat heeft het bestuur vandaag – vrijdag 5 juli – bekend gemaakt via de Facebookpagina van het Openluchttheater.
Vernieuwing
De slechte, ongelijke trappen vanaf de Plenkertstraat naar het theater dienen vervangen te worden. Voorzitter Hub Stohr zegt daarover: “De ingetekende ronde tegels zijn door de architect in zijn ‘artist impression’  ingetekend. Misschien dat het uiteindelijke ontwerp toch anders ingevuld wordt. Het is een eerste ontwerp. Er zullen zeker nog aanpassingen aan gedaan worden”.
Crowdfunding voor de kunst
Vanaf maandag start een crowdfundactie om gelden bij elkaar te halen voor de realisatie van het plan, dat door het bestuur van het Openluchttheater zeer enthousiast wordt aangekondigd. De naam van de actie is: ‘Een mooie binnenkomer’. ‘Voordekunst’ is hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector en door de overheid erkende organisatie. Stohr: “Het doel is € 25.000,- in zes weken tijd bij elkaar brengen”.
Buren worden bijgepraat
Het bestuur van het Openluchttheater heeft vandaag – vrijdag 5 juli – alle buren van het theater in de Plenkertstraat uitgenodigd voor een rondleiding en bijpraat-bijeenkomst in het theater. “Er is veel belangstelling van bewoners uit het tegenovergelegen Diepengaerde”, aldus een verheugde Hub Stohr over de belangstelling.
Afbeelding artist impression

← Vorig bericht

Soul Kitchen Oud-Valkenburg voldoet aan eisen

Meer bewegen voor schooljeugd in Sibbe

Volgend bericht →