Eénrichtingverkeer in diverse straten van Kerststad

Voorpagina » Toerisme » Eénrichtingverkeer in diverse straten van Kerststad

Een aantal straten krijgen tijdens de Kerststad Valkenburg periode – van 18 november tot en met 23 december a.s. – het karakter van een éénrichtingsstraat. Dat zijn de Daalhemerweg, de Cauberg en de Pr. Beatrixsingel.
In de Daalhemerweg worden barriërs geplaatst die de voetganger die de kerstmarkt in de Fluweelengrot wil bezoeken moet beschermen tegen het autoverkeer. Deze barriërs zijn circa 50 cm hoog. Vorig jaar plaatste de gemeente er nog dranghekken. “Die kunnen ook als wapen dienen”, legt wethouder Vermeer uit. “Daarom dit jaar het gebruik van de barriërs”.
De bedrijven op de kop Cauberg – Landalpark, Holland Casino  en Thermae 2000 – zijn altijd vanuit het centrum bereikbaar. Alleen in de weekeinden wordt verkeer dat naar beneden wil op de Cauberg omgeleid via de Daalhemerweg.
“We borduren voort op de ervaringen van verleden jaar”, zegt wethouder Jan Vermeer.
“We ontvingen van alle kanten opmerkingen en ideeën. Prima maar als we er verder over nadenken zijn veel goed bedoelde opmerkingen in de praktijk niet uit te voeren. Ze zijn dan te weerbarstig. Zoals het idee om een grote parkeerplaats aan te leggen ergens buiten het centrum. Touroperators bieden de kerstreizen naar Valkenburg aan met één prijs waarbij zij garanderen dat de operators de klant in Valkenburg-centrum afzetten”.
De touringcars worden geparkeerd op industrieterrein de Valkenberg. Als het terrein vol is parkeren de bussen langs de groenstrook aan de Pr. Beatrixsingel in Broekhem-Zuid.
Opmerkelijk is dat daar geparkeerde bussen hun motor niet langer dan vijf minuten stationair mogen laten draaien. “Hier wordt dit jaar streng op toegezien’,  aldus een passage uit de bewonersbrief.

← Vorig bericht

Rondje Zuid-Limburg is nieuw gezelschapsspel

Solistenconcours in Sibbe

Volgend bericht →