Eerste stuk verbindingsas in Houthem afgerond

Voorpagina » Toerisme » Eerste stuk verbindingsas in Houthem afgerond

Vandaag ook het eerste deel van de ‘verbindings-as’ van Buitengoed Geul & Maas geopend. De openingshandeling vond plaats door deputé Theunissen van de provincie Limburg en wethouder Vankan van de gemeente Valkenburg aan de Geul. Specifiek gaat het om het gedeelte Sint Gerlach tussen de komgrens Strabeek en de Stationsweg. De totale projectkosten bedragen circa 1 miljoen euro.
Specifiek voor het eerste deel is er ook aandacht besteed aan duurzaamheid door middel van de aanleg van een regenwater riool. Dit nieuwe riool vormt een directe verbinding tussen het landelijke gebied met haar regenwaterbuffers en het natuurgebied Ingendael waar de Geul stroomt. Regenwater wordt nu niet meer geloosd op het rioolstelsel.
De Buitengoed Geul & Maas-gebiedsvisie is een samenwerkingsproject van de gemeenten Maastricht, Meerssen, Valkenburg aan de Geul en de Provincie Limburg.  De volgende ‘wervel’ die wordt opgepakt ligt in de gemeente Meerssen, ter hoogte van Rothem. Omdat de Verbindings-as  zowel letterlijk als figuurlijk  een belangrijk verbindend  element is  wordt deze reconstructie financieel mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Buitengoed en de Provincie Limburg.
Foto gemeente Valkenburg an de Geul

← Vorig bericht

Camille Oostwegel ontvangt Limburgse erepenning

Koninklijk bezoek bij opening Paviljoen in Houthem

Volgend bericht →