Eindejaarstocht Wandelvereniging Vilt

Voorpagina » Toerisme » Eindejaarstocht Wandelvereniging Vilt

Op zondag 29 december organiseert Wandelvereniging Vilt weer de traditionele eindejaar wandeltocht. Veel mensen zijn tussen Kerst en Nieuwjaar vrij en dat is dan ook een mooie gelegenheid om naar buiten te gaan en lekker het jaar uit te stappen door het 5-sterren heuvellandschap. Even lekker ontspannen in de buitenlucht om de ingenomen calorieën tijdens de kerstdagen te verwerken.
Deze laatste wandeling van Wandelvereniging Vilt in het oude jaar is een aardige gelegenheid om wandelvrienden te ontmoeten en het jaar uit te luiden. De afstanden zijn ook deze keer 8, 14 en 21 kilometer. Daarnaast is er tijdens de Eindejaarstocht weer de derde speciale jeugdwandeling de ‘sneeuwballentocht van 8 km’. Start en finish zijn dit jaar in café feestzaal Cascade, Nachtegaalstraat 25 in Vilt-Berg & Terblijt.
De 8 km wandelaars lopen een mooie route door de Bergse Heide naar Houthem en via Ingendael terug naar Vilt. De 14 km route gaat door het Ravensbos naar de rust bij ’t Weverke in Schimmert. Na de rust gaat het dan via Klein Haasdal en Ingendael terug naar de finish. De 21 km lopers maken vanuit ’t Weverke een extra lus via Mareveld naar Terstraten, Brand, Helle en de Platsbeek.
Er is gezorgd voor voldoende gratis parkeerplaatsen in de directe omgeving van de startplaats. Aan de deelname zijn kosten verbonden. Leden van erkende wandelverenigingen ontvangen korting. Het IVV-stempel is aanwezig. De tocht gaat onder alle weersomstandigheden door.
Alle routes voeren door een prachtig winters Heuvellandschap – hopelijk witbesneeuwd –  en  door de Bergse Heide of door Ravensbos en Ingendael. De routes zijn grotendeels onverhard. Onderweg kunnen de wandelaars zoals gebruikelijk gebruik maken van allerlei ondersteunende faciliteiten zoals EHBO-verzorging en – voor een prettig prijsje – koude en warme dranken, soep, belegde broodjes en Limburgse vlaai. Ook worden er bij de rust weer de traditionele zelfgebakken wafels met warme kersen en slagroom aangeboden. Verderop krijgen alle wandelaars gratis een lekker bekertje glühwein.
Starttijden: 8 en 14 km van 08.00 tot 13.00 uur, 21 km van 08.00 tot 12.00 uur. De wandeling vindt plaats onder auspicien van de kWbn. Meer informatie vindt u op de website www.wandelverenigingvilt.nl
Foto: archief TV Valkenburg, Frans Hendriks

← Vorig bericht

Restant is geen tweede put in Berg

'Preventieweek' start met lezing 'trashpacker'

Volgend bericht →